İngiliz hasta kapalı yöntemle by-pass için Türkiye’ye geldi

Güncelleme Tarihi:

İngiliz hasta kapalı yöntemle by-pass için Türkiye’ye geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2023 16:38

Tatil için geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kalp krizi geçiren İngiltere vatandaşı Derek Brain, özel uçakla getirildiği İzmir’de, Özel Akut KalpDamar Hastanesi’nde Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. NecmettinYakut ve ekibi tarafından yapılan başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’den tatil için gittiği KKTC’de rahatsızlanan İngiltere vatandaşı 82 yaşındaki Derek Brain, kalp krizi geçirmesinin ardından hastaneye kaldırıldı. KKTC’de doktorlar tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaya koroner anjiyografi uygulandı. Doktorlar daha sonra Brain’e koroner by-pass cerrahisinin uygulanması gerektiğini, bu sağlık merkezinde işlemin açık ameliyatla yapılabileceğini söyledi. Bunun üzerine Brain, kapalı yöntemle by-pass cerrahisinin Türkiye’de sıklıkla yapıldığını bildiğini söyledi ve İzmir’de Özel Akut Kalp Damar Hastanesi ile iletişime geçerek uçakla İzmir’e getirildi. Daha sonra Akut Kalp Damar Hastanesi’ne geçen Brain, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Necmettin Yakut tarafından kapsamlı muayene edilerek aynı gün ameliyata alındı. Brain, Doç. Dr. Necmettin Yakut ve ekibi tarafından kapalı yöntem by-pass ameliyatına karar verildi ve yapılan kapalı yöntem by-pass cerrahisiyle sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

İngiliz hasta kapalı yöntemle by-pass için Türkiye’ye geldi

KONFORLU BİR YÖNTEM

Operasyon sonrası açıklamalarda bulunan Yakut, şu bilgileri verdi: “Hastamıza tatil için geldiği KKTC’de kalp krizi geçirmesi ve anjiyo işleminin ardından by-pass önerilmiş. Kendisi kapalı yöntemi tercih ettiği için bize ulaştı. Hastamızı yaşı itibarıyla kapsamlı kontrollerden geçirerek kapalı py-pass ameliyatına karar verdik. Ekibimizle birlikte oldukça başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik. Ameliyat bacaktan 2 santim, kaburga aralığından 5 santim boyutundaki iki kesi ile gerçekleştirildi. Hastamız aynı gün normal yaşamına döndü. Ancak 4 gün kadar misafir ettik. Taburculuk işlemlerinin ardından tatiline kaldığı yerden devam etmek üzere önce İzmir turu yaptı, akşam yemeği yedikten sonra KKTC’ye uğurladık. Kapalı yöntemle by-pass cerrahisi hastanemizde sıklıkla uygulanan bir yöntem.” Kapalı yöntemle by-pass cerrahisini daha önce duyduğunu ve Türkiye’de de başarılı operasyonların yapıldığını bildiğini söyleyen Brain ise “Doktorum Necmettin Bey ve ekibiyle hemşireler benimle yakından ilgilendi. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!