Güncelleme Tarihi:
İZMİR Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencisi Kaan Yürekli, İzmir'i, Mazda'nın "Lezzete Götüren Marka" yarışmasında, imambayıldı yemeği ve revani tatlısıyla temsil ederek, finalist oldu. Mazda Türkiye'nin gerçekleştirdiği yarışmada ilk üçe kalan Yürekli'nin tarifleri, kitapta yer alacak, Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanacak.
Yemek yorumcusu Mehmet Yaşin'in jüri başkanlığını yaptığı yarışma sonucunda 40 yemek ve tatlı kitapta yer almayı hak etti. Yürekli, pastırmalı imambayıldı ve revani tatlısını İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nde Yaşin'in hazırladığı yemek programı için yeniden yaptı. Yürekli, yarışma hakkında şu bilgileri verdi:
"Lezzete Götüren Marka, yarışmasına klasik tatlarla katıldım. Türk kültürü içerisinde yemeğin büyük bir yeri var. Ben de, imambayıldı ve revani tatlısıyla yemek kültürümüzün örneğini sunmak istedim. Proje, Avrupa ve Japonya'ya sunulacak. İmambayıldı ve revani gibi iki bilinen lezzetin yayılacak olması beni çok gururlandırdı. Aldığım eğitimden kazandığım farklı bakış açısıyla imambayıldı ile pastırmayı birleştirdim. Denedim, beğenince de tarifimi yarışmaya gönderdim. Tarifim ilk üçe girdi. Üniversitemin bana verdiği eğitim ve destekle daha da farklı lezzetleri yapmayı hedefliyorum."
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF