Güncelleme Tarihi:
İzmir’de yeni şubesi için yer bakmaya başlayan Avşar, kaz etinin insan vücuduna pek çok açıdan katkıda bulunduğunu aktardı. Ünlülerin kazcısı unvanlı İlter Avşar, “Kaz yetiştiriciliği Kars-Ardahan çevresinde oldukça yaygın. Oldukça lezzetli olan kaz eti, birçok açıdan insan vücuduna katkıda bulunuyor. Her şeyden önce doymamış yağ bakımından bir hayli zengin olduğu için kötü kolesterolün düşürülmesini sağlar. Bunun yanı sıra vücutta deforme olan hücrelerin iyileşmesine yardımcı olur. İçerisinde E vitamini, çinko ve selenyum bulunur. Bu sayede hücrelerin yenilenmesi ve yaşlanmasının gecikmesi mümkün hale gelir. İnsan vücuduna bu ve bunun gibi faydaları bulunan kaz eti, çok lezzetli ve faydalı bir ettir” dedi.
BİRÇOK FAYDASI VAR
Kaz etinin saçlara ve cilde de oldukça iyi geldiğini ifade eden İlter Avşar, “İçerisinde yer alan vitaminler sayesinde cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar. Bu durum yaşlanmayı geciktirici bir etkiye sahiptir. Bunun yanı sıra saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına da katkıda bulunduğu bilinmektedir. Yaz aylarında da kaz eti tüketiminin insan vücuduna pek çok açıdan katkısı bulunuyor. Kaz etiğinin içeriğinde A, D, E ve K vitaminleri bulunuyor. Kaz eti esansiyel yağ açısından da oldukça zengin. Vücuttaki vitamin değerini koruyan bu asit vitamin değerlerinin sayısını arttırma gibi bir özelliğe de sahiptir. Lezzeti ile dillere destan kaz eti, insanın sağlıklı bir şekilde yaşantısını sürdürmesine de katkıda bulunur” ifadelerini kullandı.