Güncelleme Tarihi:
İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), ODTÜ URAP (Enformatik Enstitüsü Laboratuvarı) 2016 - 2017 sıralamasında 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında 11. sırada yer aldı. İEÜ, vakıf üniversiteleri sıralamasında 15., Tıp Fakültesi olmayan üniversiteler sıralamasında da 18. oldu. İzmir Ekonomi, ayrıca Türkiye Üniversite Memnuniyeti Araştırması'nda ise 174 üniversite arasında ilk 17'de bulundu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi, TÜSİAD tarafından gerçekleştirilen “Bu Gençlikte İş Var" Yarışması'nda en çok girişimci projeyle “Girişimcilik Bayrağı"nı 2. kez kazandı. Yarışmanın büyük finalinde de 3.'lük ödülünün sahibi oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi, 10. If Wedding Fashion Gelinlik Tasarım Yarışması'nda ilk 3 dereceyi topladı. Ardından Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı 2016 Genç Çevirmenler Yarışması'nda 1.'lik ve 2.'lik ödüllerini aldı.
Eğitim dili İngilizce olan üniversite, öğrencileri için oluşturduğu ve akıllı sınıfla donattığı yeni binası Yabancı Diller Yüksekokulu Gümüş A' Tasarım Ödülünü kazandı. İtalya'da gerçekleştirilen ve uluslararası jürinin oy verdiği A' Tasarım Ödülleri ve Yarışması'nda yer alan İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Binası, büyük jüri tarafından Mimarlık, Bina ve Strüktür Tasarımı Kategorisinde ödüllendirildi. Öğrenciler, Best Contest Turkey İngilizce konuşma yarışmasında birincilik getirirken, İzmir Ekonomili iletişimciler de Amerika Georgia - Atlanta'da gerçekleştirilen Spotlight Film Ödülleri kapsamında “Spotlight Korku Film Ödülleri Gümüş Ödülü'nü kazandı.
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, “Üniversitemiz kurulduğu 2001 yılından bu yana öğrencilerini bir dünya vatandaşı olarak yetiştiriyor. Bu misyonla hareket ederken, birbirinden farklı başarılarla da İzmir Ekonomili olma gururunu yaşıyorlar, yaşatıyorlar. ODTÜ URAP Laboratuvarı bu çalışmayı tercih aşamasına gelen üniversite adaylarına ve ailelerine seçimlerinde yol göstermek amacıyla yapıyor. Bu değerlendirme ile üniversitemizin pek çok alanında etkin ve başarılı olduğu da tescil edilmiştir" dedi.
Amaçlarının Türkiye ve dünya insanlığına yararlı gençleri ve girişimcileri yetiştirmek olduğunu vurgulayan Başkan Demirtaş, girişimci ve yenilikçi gençler yetiştirmek amacıyla akıllı sınıf uygulamalarının bulunduğunu, bugünün gençlerini geleceğe emin adımlar atmaları için hazırladıklarını kaydetti. Geleceğimizin üniversitesi olma hedefiyle yol aldıklarına dikkat çeken Başkan Demirtaş, şunları söyledi:
"Öğrencilerimizin girişimci bireyler olarak yetişmesi için verdiğimiz çabalar sonucunda bu yıl TÜSİAD tarafından Bu Gençlikte İş Var yarışmasında, en çok projeyle Girişimcilik Bayrağı'nı üniversitemizde 2. kez dalgalandırıyoruz. Üniversitemiz akıllı kampüs altyapımız ile öğrenim programlarımızın uluslararasılaşması yönünde yenilikçi adımlarımız var. Öğrencilerimiz, Türkiye ve dünya insanlığına yararlı bireyler olarak hizmet etmesi için eğitim veriyoruz. Bilim ve teknolojide çok önemli bir noktaya ulaşmak üzere ilerliyoruz."
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF