Hintli turist için yeni destinasyon İzmir

Güncelleme Tarihi:

Hintli turist için yeni destinasyon İzmir
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 13:31

Hintli turist için yeni destinasyon İzmir

Haberin Devamı

İZMİR, Hindistan'dan kente turist çekmek için atağa geçti. İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshreshth'e, ülkesinde turizm acenteleri ve turizmle ilgili yazı yazan basın munsuplarını ağırlamak, Hint televizyonlarında İzmir'in tanıtım filmini yayınlatmak istediklerini belirterek, "Hintli turistin yeni destinasyonunu İzmir olmalı" dedi.
Hindistan'ın Ankara Büyükehçisi Rahul Kulshreshth, Aliağa'da Hint-Alman ortaklığıyla petrol tankı üreten firmaya ziyaret için geldiği İzmir'de, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ı da ziyaret etti. Büyükelçi Rahul Kulshreshth, Türkiye-Hindistan ekonomik ilişkilerini son yıllarda artığını ve yaklaşık 6 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşıldığını söyledi. Turizm konusunda da ilişkilerin giderek geliştiğini, 2015 yılında 120 bin Hintli turistin Türkiye'ye geldiğini belirten Büyükelçi Kulshreshth, "Ancak, Hintli turist İstanbul ve Antalya'yı biliyor. Biraz da Kapadokya için geliyor. Türkiye'nin diğer kentlerini bilmiyor. Tarihi Efes, Denizli'deki Pamukkale ve İzmir kenti de mutlaka Hintli turistlerin destinasyonu içine girmelidir. İzmir keşfedilmesi gereken bir kent. Biz de İzmir'de yeni bir Hindistan fahri konsolosu arıyoruz. Yıllarca Turgut Koyuncuoğlu'nun yürüttüğü bu görev sağlık sorunları nedeniyle aksadı. Yeni bir kan arayışındayız" dedi.
Hindistan’ın dünyanın ilk 3 büyük ekonomisinden biri olduğunu belirten Ekrem Demirtaş, "Bizim de Hindistan gibi genç ve yetişmiş bir nüfusumuz var. Bununla birlikte önemli atılımlar yapacağımızı düşünüyoruz. Hindistan’la özellikle turizm ve medikal turizmi konusunda birlikte çalışmalar yapılabilir. Hem şehir turizmi, hem kongre, hem sağlık turizmi konusunda işbirliği yapabiliriz. Bu yıl İzmir’in yurt dışı tanıtımı için bir forum düzenleyeceğiz. Turizm konusunda ilgili medya mensuplarınızı İzmir’de ağırlamak isteriz. Hindistan’da yeralan TV kanallarında da İzmir’in tanıtım filmini yayınlatmak istiyoruz. Ayrıca turizm acentelerini de İzmir'de ağırlayabiliriz. Hindistan'da 'yeni destinasyon İzmir' kampanyası yapabiliriz. Yeni destinasyon İzmir olmalı" dedi.
Büyükelçi ziyaret sonunda Demirtaş'a, beraberinde getiridiği Hint çaylarını hediye etti.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!