Güncelleme Tarihi:
HİLTON İzmir baş aşçısı ve İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Şamil Akşit, mevsimin sebze ve meyvelerini kullanarak, yöresel ve uluslararası değişik tatları bir araya getirip karma bir kış mönüsü hazırladı.
Kış mönüsünde ilginç lezzetlere yer verdiklerini belirten Akşit, "Kendi mutfağımıza özel hazırladığımız, lakerda içerisinde tarhanayla kaplı somon balığının da yer aldığı deniz mahsulleri üçlemesi, balkabağı çorbası, 32 farklı üründen oluşan Şamil salatası, deniz mahsulleri payela ve demirhindi soslu levrek bunlar arasında öne çıkan yemeklerimiz. Her ne kadar uluslararası bir otel olsak da kendi mutfağımızdan olan Alinazik kebabını da mönümüze koyduk. Her mevsime göre kendi lezzetlerimizi sunmaya devam edeceğiz. Tatlılarda da klasik baklava, sufle, ayva tatlısı, kavun-nar-kestaneden oluşan kışlık dondurmalar ve kremburle müşterilerin beğenisine sunulacak" dedi. Hilton İzmir'in kışlık mönüsü nisan ayına kadar devam edecek.
Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF