Güncelleme Tarihi:
The Financial Times tarafından 2022’de dünyanın en iyi 25 dondurmacısı arasına seçilen Dondurmino/Alaçatı’nın kurucusu Mehmet Ali Akbulut’un onur konuğu ve konuşmacısı olduğu toplantıda, dondurma endüstrisinin tarihçesi, bugünü ve geleceği ele alındı. Akbulut, dondurma üretilirken, satın alınırken ve tüketilirken nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında önemli bilgiler verdi. Toplantının konukları arasında yer alan Prof. Dr. Ceyhun Dizdarer, dondurmanın besin değerini ve çocukların gelişimine katkısını; Prof. Dr. Özalp Karabay, dondurma tüketmenin hormonlara etkisi ile stres ve mutluluğa pozitif etkilerini; şef Gülhan Kara ise dondurmanın günümüz gastronomisindeki yerinin önemini, yemek ve içeceklerle eşleştirilmesini anlattı.