Hepimizin tatlısı dondurma: 4 mevsim mutluluk kaynağı

Güncelleme Tarihi:

Hepimizin tatlısı dondurma: 4 mevsim mutluluk kaynağı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2022 15:52

TOPRAK Ana (Terra Madre) Rotary Kulübü, ilk temalı toplantısını, “Homo Sapiens’ten Günümüze Dondurma” başlığıyla, Kulüp Başkanı Şan Eylem Doğan’ın organizasyonunda Alaçatı’da gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

The Financial Times tarafından 2022’de dünyanın en iyi 25 dondurmacısı arasına seçilen Dondurmino/Alaçatı’nın kurucusu Mehmet Ali Akbulut’un onur konuğu ve konuşmacısı olduğu toplantıda, dondurma endüstrisinin tarihçesi, bugünü ve geleceği ele alındı. Akbulut, dondurma üretilirken, satın alınırken ve tüketilirken nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında önemli bilgiler verdi. Toplantının konukları arasında yer alan Prof. Dr. Ceyhun Dizdarer, dondurmanın besin değerini ve çocukların gelişimine katkısını; Prof. Dr. Özalp Karabay, dondurma tüketmenin hormonlara etkisi ile stres ve mutluluğa pozitif etkilerini; şef Gülhan Kara ise dondurmanın günümüz gastronomisindeki yerinin önemini, yemek ve içeceklerle eşleştirilmesini anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!