Hemşirelerden hatıra ormanı

Güncelleme Tarihi:

Hemşirelerden hatıra ormanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 10:40

Hemşirelerden hatıra ormanı

Haberin Devamı

İZMİR Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli hemşireler Buca ilçesi Karacaağaç Mahallesi yakınlarında bulunan alanda 'Hemşire Hatıra Ormanı' oluşturdu.

Fidan dikim etkinliğine Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Enver Yalnız, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Feriha Öz, İdari ve Mali İşler Müdürü Mükremin Bayramoğlu, İzmir Orman İşletme Bölge Müdürlüğü'nden İşletme Müdürü Erdal Şahan ve Ağaçlandırma Şefi Nihat Kuzucu katıldı. Mühendis Seher Ençkü'nün verdiği bilgiler ve yapılan örnek dikim sonrasında katılımcılar hep birlikte dikim işlemine geçti. Daha önce 3 Ağustos 2016 tarihinde talihsiz bir yangınla yok olan orman alanına hemşireler tarafından 118 adet mavi servi fidanı dikildi. Yangına daha dirençli olan mavi servi fidanlarını toprakla buluşturunan hemşireler, ardından can suyunu verdi.

Yeşilin ve doğanın insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çeken Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Enver Yalnız, "Akciğerlerimizin oksijen kaynağı olan ağaçların insanın fiziksel ve ruhsal sağlığına çok önemli faydaları vardır. Atmosferdeki kötü koku ile havayı kirleten gazları emer, kabuk ve yaprakları yoluyla havadaki partikülleri filtreleyerek daha temiz nefes almamızı sağlar. Bu nedenle çevremizdeki yeşil alanları elimizden geldiğince çoğaltmalı ve daha fazla ormana sahip olmalıyız. Maalasef ki bazen yangın gibi nedenlerden dolayı yeşil alanlarımızı kaybediyoruz ama bu kayıpları telafi etmek de bizim elimizde. Bugün burada Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak bir hatıra ormanı oluşturmak için bir araya geldik. Umarım diktiğimiz ve güzel dileklerle ilk can suyunu verdiğimiz bu fidanların hepsi gür, güçlü ağaçlar haline gelir ve birçok insana da faydası olur" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!