Güncelleme Tarihi:
* Sizi tanıyabilir miyiz? Çalışmalarınızdan söz eder misiniz?
- Lisansımı 2007’de Ege Üniversitesi Biyokimya Bölümü’nde, yüksek lisansımı ise 2009’da Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü’nde fermentasyon üzerine tamamladım. Eğitimim süresince ve sonrasında çeşitli işlerde çalıştım. Ankara Üniversitesi’nde, özel bir çevre laboratuvarında, bir biyoteknoloji firmasında ve büyük bir markanın şarap üretiminde görev aldım. 2012’den beri ise ailemin kurmuş olduğu Bodrum’un ilk şaraphanesinde üretim sorumlusu olarak görev yapıyorum.
ÜZÜMLERİ DEĞERLENDİRDİ
* Bodrum’u neden tercih ettiniz?
- Şahsi olarak Bodrum’a yerleşme sebebim şaraphanemizin ve dolayısıyla işimin burada olmasıydı. İlk birkaç yıl gidip gelerek idare ettikten sonra, oğlumun doğumuyla tamamen yerleştim. Bodrum’da hem sakin bir Ege kasabası hayali, hem de okul, hastane, havalimanı gibi ayrıcalıklardan faydalanabileceğiniz şehir hayatı mümkün. Bir diğer etken de Bodrum’da çok kıymetli şaraplık üzümlerin yetişmesi ancak yerel bir üreticinin olmamasıydı. Biz de Bodrum’un üzümünden Bodrum’un şarabını yapmak için yola çıktık.
UZUN SOLUKLU MEKAN AZ
* Bodrum’daki mekanlar hakkındaki düşünceleriniz? Favorilerinizi paylaşabilir misiniz?
- Dışarıdan bakınca Bodrum’da mekan işletmek çok cazip görünse de uzun soluklu işletmelerin çok olmadığını görüyorum. Böylesi turizm markası bir bölgede, kaliteli mekanların sayısı oldukça az. Dışarıda yemek yiyeceksem, Kumbahçe’de Havandan, Konacık’ta Kısmet Lokantası, Yalıkavak’ta Zeytinlina ve Gümüşlük’te Limon favori mekanlarım.
YEREL TATLARI KEŞFEDİN
* Sizden bir Bodrum programı alabilir miyiz? Neler yapılabilir?
- Deniz, kum, güneş zaten Bodrum denince genelde ilk akla gelenler. Ancak alternatif bir program arıyorsanız, dört farklı şaraphane/bağ gezisi yapabilir ve yerel lezzetleri keşfedebilirsiniz. Veya tüm Bodrum’u boylu boyunca saran Leleg Yolu’nda yürüyüşlere katılabilirsiniz.
YAVAŞLAMAK İYİ GELDİ
* Pandeminin hayatınıza ve işinize etkilerinden söz eder misiniz? Sektörünüze yansımaları ne yönde oldu?
- Elbette çok zor bir dönemden geçiyoruz ancak kendi adıma yeni şeyler öğrenme fırsatı olarak bakmayı tercih ediyorum. Biraz yavaşlamak bana iyi bile geldi. Pandemi pek çoğumuzun hayatında devrim etkisi yarattı. Garanti olduğunu düşündüğümüz şeylerin aslında pek öyle olmayabileceğini deneyimledik. Doğanın ve sağlığımızın önemini hatırladık. Dünyanın hepimizin evi olduğunu da... Şarap sektörü de olumsuz etkilendi tabii. Turizmin durması, mekanların kapatılması satışları düşürdü ancak şikayet edecek durumda da değiliz.