Hem güvenleri artıyor hem de mutlu oluyorlar

Güncelleme Tarihi:

Hem güvenleri artıyor hem de mutlu oluyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2021 02:56

KADIN Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, kadınların genital bölgelerindeki rahatsız edici bir görüntünün psikolojik açıdan sıkıntılar doğurabileceğini söyledi. Op. Dr. Karas, “Genital bölgedeki kötü görüntü nedeniyle oluşan bazı problemler, cinsel hayatın yanı sıra aile hayatlarını bile etkileyebiliyor. Genital estetikle kadınların hem kendilerine olan güvenleri artıyor, hem de kendilerini çok daha mutlu hissediyorlar” dedi.

Haberin Devamı

 

SAĞLIKLI CİNSELLİK 

Tüm kadınlar güzel olmak istemesinin doğal bir hak olduğunu belirten Op. Dr. Çiğdem Karas, “Yüz, vücut güzelliği ve sağlığı kadar cinsel sağlık ve cinsel organ estetiği de günümüzde önemlidir. Vücudumuzun diğer bölgeleri gibi genital bölgede yaşlanıyor, dokular gevşiyor ve yer yer sarkmalar oluyor. Birçok kadın cinsel organının yapısından hoşnut olmayıp daha sağlıklı ve rahat bir cinsellik için hekimlere başvurup destek almaktadırlar” diye konuştu.

ESTETİK BİR SORUN 

Normal doğum yapan kadınların sık karşılaştıkları sorunlardan birinin epizyotomi kesisine veya kontrolsüz doğuma bağlı vajina girişi ve vajina yapısında oluşan kalıcı bozukluklar ve haznede genişlemeler olduğunu belirten Op. Dr. Karas, “Bu tür genişlemeler hem cinsel hem de estetik görünüm şikayetlerine yol açmasına rağmen bunların üzerinde çok az konuşulmaktadır. Bu çoğunlukla utanç duygusundan, bazen de çare olmadığı düşüncesinden kaynaklanmaktadır. Artık günümüzde giderek artan bir şekilde kadınlarımız hekimlere başvurmakta ve bu şikayetlerine çare aramaktadırlar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İKİ ÇEŞİT PROBLEM 

Op. Dr. Karas, şöyle devam etti: “Vajinadaki sık gözlenen estetik problemler iki çeşittir. İlk grup normal doğum sırasında yapılmış epizyotomi kesisinin iyi dikilmemiş veya iyileşmemiş olmasına bağlı vajina girişindeki genişlik ve estetik bozukluktur. Bu gibi durumlarda eski kesi bölgesi çökmüş, büzüşmüş, deri kıvrımları bozulmuş, renk değiştirmiş ve kesi yapılan bölgede sikatris adı verilen yapı değişiklikleri oluşmuştur. Eski epizyotomi yerine ait olan bu bozulmuş dokunun düzeltilmesi ve eski haline getirilmesi basit bir operasyon olup genellikle bölgesel, lokal anesteziyle yapılmaktadır. Adetten hemen sonra planlanan bu operasyondan sonra 1 aylık cinsel beraberlik kısıtlaması yapılmaktadır. Çok hızlı bir şekilde eski haline dönen kadın cinsel birlikteliğinde daha rahat olmakta ve kendini psikolojik açıdan daha rahat hissetmekte, kendine olan güveni artmaktadır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!