Haydi Mars'a gidiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Haydi Marsa gidiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2024 05:39

Dünyadaki iki uzay kampından biri olan Uzay Kampı Türkiye, hem yenilenen tesisini hem de NASA’nın 2030’lu yıllarda Mars’a insanlı uçuşlarda kullanacağı ‘Aurora Uzay Aracı’yla güçlendirilmiş yeni eğitim programının açılışını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Aurora Uzay Aracı ve Uçuş Görevi Simülatörü, Türkiye’de ilk kez İzmir’deki Uzay Kampı Türkiye’de eğitim programlarında kullanılacak. Simülatörle interaktif sanal uzay uçuşlarıyla Mars'a ve aya insanlı uzay yolculuklarını canlandırılacak. Teknolojik yeniliklerle donatılmış araç, katılımcılarına sadece bir uzay uçuşu deneyimi sunmakla kalmayacak, aynı zamanda problem çözme, ekip çalışması ve zaman yönetimi gibi önemli beceriler kazandırmayı da amaçlıyor.

Haydi Marsa gidiyoruz

 

GEZEGENLER ARASI UÇUŞ

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, Aurora Uzay Aracı ve Uçuş Görevi Simülatörü’nün 9-16 yaş grubundaki çocuklara özel sunulacak Galaktik Yaz Kampı Programları’nda devreye alınacağını söyledi. Güler, “Haziranda başlatılacak ve ağustos sonuna kadar sürecek programa katılacak çocuklar, Türkiye'nin ilk ve tek gezegenler arası uçuş simülasyonuyla NASA'nın 2030'lu yıllarda gerçekleştirmeyi planladığı Mars görevlerinin simülasyonlarını deneyimleme fırsatı bulacak” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

55 ÜLKEDEN 275 BİN ÇOCUK

Merhum Kaya Tuncer’in çocuk ile gençleri uzay ve uzay bilimleriyle buluşturarak, onların ufkunu açmak amacıyla Uzay Kampı Türkiye’yi kurduğunu hatırlatan Güler, bugüne kadar 55 ülkeden 275 bin çocuk ve genci ağırladıklarını söyledi. Güler, “Uzay teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip ederek, eğitim programlarımıza uyarlamaya devam edeceğiz. Kampımızda öğrencilerimizi, uzay ve bilimle ilgili meraklarının peşinden gitmeleri konusunda yol gösterici oluyoruz” dedi.

Haydi Marsa gidiyoruz

 

 

 

Haberin Devamı

İSTİKBAL GÖKLERDE

 

İzmir Valisi Süleyman Elban, Uzay Kampı’nın Türkiye’nin uzay çalışmalarına ufuk kazandırdığını belirtti, Atatürk’ün 100 yıl önce çizdiği ‘istikbal göklerdedir’ vizyonunu yaşatan böyle bir kampın ülkemizde olmasını çok değerli bulduğunu kaydeden Vali Elban, şunları söyledi:

 

ÖZGÜVEN VE BİLGİ BİRİKİMİ

 

"Gelişmiş dünyanın tamamı uzayla ilgili ciddi çalışmalar içinde. 100 yıl önce çizilmiş bu vizyona uygun olarak yavrularımızı yetiştirmek ve bu farkındalığı oluşturmak çok önemli. Dolayısıyla bu kampın gelecek nesillerde özgüven ve bilgi birikimi oluşturuyor olmasını çok önemsiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!