Hayat Okulu'nu bitirdiler

Güncelleme Tarihi:

Hayat Okulunu bitirdiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 15:12

Hayat Okulu'nu bitirdiler

Haberin Devamı

Ege Genç İşadamları Derneği'nin (EGİAD) Meslek Yüksek Okulu öğrencilerini iş hayatına kazandırmak amacıyla düzenlenen “Hayat Okulu" 4. mezunlarını verdi.

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, Ege, Dokuz Eylül, Gediz, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitelerinden yüzün üzerinde öğrencinin programa katıldığını belirterek, ilk olarak İZKA desteği ile başlayan Hayat Okulu'nun bugün geldiği noktada yüzlerce genci iş sahibi yaptığına dikkat çekti. Projenin devamlılığını istediklerini ve katılımcıların fikirlerinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Kaya, "Gençlerimiz aldıkları eğitimi çalışarak, biz iş dünyası da istihdama katkı sağlayarak toplumumuza olan sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. İş hayatında başarılı olmak için çok çalışmak, iyi bir lider olarak takımınızı motive etmek, kendinizi sürekli yenilemek çok önemlidir" dedi.

Başarının ancak iyi bir planlamayla gelebileceğini vurgulayan Seda Kaya “Girişimci olarak mı yoksa profesyonel olarak mı çalışacağınıza iyi karar vermeniz gerekir. Girişimci olduğunuzda küçük havuzda büyük kurbağa olursunuz. Mesuliyet sırtınızdadır. Uykusuz geceler geçirebilirsiniz. Profesyonel olduğunuz zaman da büyük havuzda küçük kurbağa olursunuz. Geceleri nispeten daha rahat uyursunuz. Ama geliriniz belirli ve net olur. Çünkü işin sahibi değilsinizdir. İş hayatında hangi hedefe yürüyeceğinizin kararını iyi vermeniz gerekir" dedi.

Hayat Okulu öğrencilerinin sertifikalarını aldığı törende, eğitim veren katılımcılara da plaketleri takdim edilirken, toplantı işadamı Alphan Manas'ın sunumuyla son buldu.

İZMİR (DHA)

foto



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!