Hayallerini Güzelbahçe’de hayata geçirdiler

Güncelleme Tarihi:

Hayallerini Güzelbahçe’de hayata geçirdiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 13:17

Hayallerini Güzelbahçe’de hayata geçirdiler

Haberin Devamı

İZMİR'in Güzelbahçe ilçesi'nde Tuğçe Küçükören ve Cüneyt Küçükören çiftinin açtığı Plantsta Botanik Cafe, misafirlerine farklı bir atmosferde ağırlıyor.

Güzelbahçe’deki bu farklı konseptteki mekanı açan çift, yurt dışından getirdikleri bitki türleri ile farklı tasarımlı saksılarda farklı aranjmanlar ve teraryumlar hazırlayarak ilginç bir kafe ortaya çıkardı. Bunun yanında kendi yaptıkları tatlılar, kekler, kurabiyeler ve kahvelerle pazartesileri hariç her gün misafirlerini ağırlayan Plantsta Cafe, hem kurumsal hem bireysel bitki tasarım, teraryum yapımı atölyeleri de düzenliyor.

OTİSTİK ÇOCUKLARA ATÖLYE

Son bir aydır sosyal sorumluluk proje çalışmalarına başlayan Plantsta ekibi, ilk grup olarak Suriyeli çocuklarla, ikinci projede otizmli gençler ile teraryum atölyesi çalışması yaptı. Eğitmen Tuğçe Küçükören, ne iç savaşın ne de otizmin bu gençlerin hayal gücü ve yaratıcılıklarına engel olmadığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Bu olumlu sonuçlar, bundan sonra da böyle çalışmalara farklı gruplarla yapmaya devam etme azmi verdi bize" dedi.

Küçükören, "Yapılan araştırmalarda, yaşadığınız yerin yakınında ağaçlık bölge veya park varsa depresyona girme ihtimalinizin oldukça düşük olduğu ve böylesi köşeleri evinizde yaratmanızın da aynı etkiye sahip olduğu ortaya çıkmış. Bunun için Plantsta'ya uğrayıp çoğu yerde görmediğiniz özel bitkiler ve eşsiz saksılardan evinizde bir köşe yapabilirsiniz. Sizleri, evinize, belki de eşinize, dostunuza, büyüklerinize böyle bir hediye almak isterseniz satış imkanı da olan Plantsta Cafe’ye bekliyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!