Güncelleme Tarihi:
DOKUZ Eylül Üniversitesi İnciraltı Sağlık Yerleşkesi'nde yapımı tamamlanan 41 oda, 82 yataklı KİTVAK Abdulrezzak Sancak Konukevi hizmete açılırken, tedavi gören hasta ve hasta yakınları, hayırseverlerin bağışları ile sağlanan bu önemli sosyal hizmeti sevinçle karşıladı.
Şehir dışından tedavi için İzmir'e gelen ve kalacak yer sorunu yaşadıkları için KİTVAK Abdulrezzak Sancak Konukevi'ne yerleşen ilk hasta yakınları Halil Solmaz, Gülizar - Satılmış Tepe ve Orhan Tezcan, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunulan bu hizmet için teşekkür etti. Yakınlarının tedavisi sürecinde günlerce hatta aylarca hastaneye gidip gelmeleri gerektiğini ancak başka kentlerden İzmir'e geldikleri için çok büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten hasta yakınları, burada otel konforunda, çok güzel bir tesis ile karşılaştıklarını söyledi.
DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mete Edizer, Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK) yöneticileri öncülüğünde hayırseverlerin bağışları ile hayata geçirilen bu projenin, bitme aşamasında işadamı Mesut Sancak'ın katkıları ile hizmete girdiğini belirtti, tüm emeği geçenlere teşekkür etti. KİTVAK Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi Müdürü Deniz Köker de toplam 41 oda ve 82 yatak kapasitesi ile hizmete açılan tesisin Türkiye'nin her yerinden gelerek DEÜ Hastanesi'nde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının kullanımına açık olduğunu ifade etti. Köker, "Konukevimizde ikişer kişilik odalar, bir restoran, çocuklarımız için hazırlanmış bir oyun odası ve bir de kütüphane mevcut. Ekibimizle en iyi hizmeti sunmak için buradayız. Hasta ve hasta yakınlarımızın memnuniyeti bizim memnuniyetimiz" diye konuştu.
Konukevinin ilk misafirleri olan hasta yakınları tedavi sürecinde yaşadıklarını ve duygularını şöyle dile getirdi:
Halil Solmaz (hasta yakını): "Eşim Nurşen Solmaz'ın tedavisi için Balıkesir Altınoluk'tan geldik. Eşim meme kanseri, siroz ve kalp rahatsızlıkları var. 4 yıldır şeker hastalığı nedeniyle Endokrinoloji Bölümü'ne üç ayda bir kontrole geliyoruz. Bu aşamada da yılda bir defa 15-20 gün yatarak tedavi yapılıyor. Açılan konukevi sayesinde arabada kalmaktan kurtuldum. Konukevinin hastanenin hemen yanında olması, ulaşım ve otopark kolaylığı bizleri mağduriyetten kurtardı. Uygun maliyetle kalabileceğim için mutluyum."
Satılmış Tepe (hasta yakını): "Edremit'ten geliyorum. Eşim Gülizar Tepe'nin kalça kemiği ile ilgili tedavisi nedeniyle buradayız. Daha önce de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görmüştü ve otellerde kaldık. Çok zor oluyor. Hastamız erken taburcu olsun diye doktorun gözünün içine bakıyorduk. 75 yaşındayım ve emekliyim. Bu konukevinin yapıldığını öğrendiğimde büyük sevinç yaşadım. Hazırlayanların, emeği geçenlerin ellerine sağlık. Büyük bir sosyal hizmet."
Şerife Tezcan-Orhan Tezcan (hasta yakını): "3.5 yaşındaki oğlumuz Ömer Emir Tezcan'ın akciğerleri ile ilgili tedavisi nedeniyle Afyon'dan geldik. Şimdi oğlum çocuk yoğun bakımda yatıyor. Daha önce sürekli kontrole geliyorduk. Yoğun bakımdaki tedavisi nedeniyle biz 1.5 aydır İzmir'deyiz. Bir akrabamızın yanında kalıyorduk. Konukevinin açılmasını da dört gözle bekliyorduk. Şimdi çocuğumuza çok yakın bir ortamda kalabileceğiz. En önemli şey hastamıza yakın olmak. Şehir dışından gelip de kalacak yeri olmayanlara böyle bir imkanın sunulması büyük nimet. Ne kadar teşekkür etsek az."
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAFLI