Hasta çocuklar oyunlarla İngilizce öğrenecek

Güncelleme Tarihi:

Hasta çocuklar oyunlarla İngilizce öğrenecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2018 10:47

Hasta çocuklar oyunlarla İngilizce öğrenecek

Haberin Devamı

EGE Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen proje kapsamında kemoterapi tedavisi gören çocuklara İngilizce eğitimi verilmeye başlandı.

Ege Üniversitesi öğrencileri ile anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini yabancı dil pratiği için bir araya getiren proje hazırlandı. Projenin şimdiki durağı Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören çocuklar oldu. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören çocukları ziyaret etti.

'Speak Break and Dyned' adı verilen projeyle öğrencilerin İngilizceyi günlük hayatlarının içerisinde aktif olarak kullanmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Rektör Budak, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında öğrencilerimizin İngilizcenin pratik yapılarak daha iyi öğrenilebilir bir dil olduğunu görmelerini ve bu sayede yabancı dil bilgilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Projemizi Bornova'ya yaymış bulunuyoruz. Proje kapsamında şimdi de Edebiyat Fakültesi öğrencilerimiz  kardeşlerine destek olarak İngilizce öğretecekler. Projeye gönüllü olarak katılan ve örnek bir davranışta bulunan öğrencilerimize ve projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ise Dyned eğitiminin çocukların  hem duygusal hem de sosyal olarak gelişmelerine katkı sağlayacağını ifade ederek, "Yaş gruplarına bağlı olarak oyunlarla video ve bilgisayar ortamında okuma ve dinleme etkinlikleri ile Dyned ve yabancı dil desteğini edebiyat fakültesinden gelen öğrencilerle başlatıyoruz. Oyunlarla video ve okuma dinleme etkinlikleri ile çocuklarımızın dil becerilerinin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Böylece kemoterapi ve ilaçlar dışında hayatın akışını değiştirip hem çocuklarımızın hem de ailelerinin moral ve motivasyonlarını artırarak hayatlarını normalleştirmelerine katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Projede gönüllü olarak yer alan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bakanlığımız tarafından yürütülen bu projenin başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

DYNED NEDİR?

İngilizce olan Dynamic ve Education kelimelerinin bir araya getirilmesi ile oluşan Dyned, 'dinamik eğitim' anlamına geliyor. Bilgisayar temelli bir eğitim sürecini içeren ve görsel ve işitsel bir program olan Dyned, bugüne kadar geliştirilmiş en kaliteli yabancı dil programı olarak kabul ediliyor. Proje kapsamında müfredatla uyumlu hem eğlenceli hem de çocuklara yabancı dili sevdirecek bir program hazırlandı.  Projeye katılan üniversiteliler seçilen pilot okullardaki öğrencilerle haftada 2 gün uygun olan ders saatlerinde İngilizce konuşarak ve Dyned çalışmalarıyla yabancı dil pratiği yapıyor.

Pilot anaokullarda ise İngilizce hikâyeler ve etkinliklerle öğrenmeyi eğlenceli hale getirerek çocukların İngilizce konuşmayı kendi ana dillerini öğrenir gibi doğal bir şekilde öğrenmeleri hedefleniyor. Bornova'da bulunan 27 okulda 5 bin öğrencinin faydalandığı proje Aşık Veysel Görme Engelliler Ortaokulu'nda da sürdürülecek. Ayrıca proje kapsamında İngilizcenin yanı sıra Almanca dil eğitiminin verilmesi de planlanıyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!