Hain saldırıya TGB'lilerden tepki

Güncelleme Tarihi:

Hain saldırıya TGBlilerden tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 14:53

İZMİR'in Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi kampus girişinde toplanan bir grup Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıyı protesto etti.

Haberin Devamı


Ege Üniversitesi'nin Manisa Kavşağı'ndaki ana kampus girişi önünde toplanan bir grup TGB'li, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Durak Kontrol Noktası'na dün sabah saatlerinde düzenlenen hain saldırıyı protesto etti. Yaklaşık 30 kişilik gruptakiler, 'Türkiye'yi teröre teslim etmeyeceğiz' yazılı pankart taşıdı ve 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Gençlik vatan savunmasında' sloganları attı. Grup adına basın açıklamasını TBG Ege Üniversitesi Sorumlusu Samet Kunt yaptı. Kunt, şöyle dedi:
"Türk ordusu 24 Temmuz 2015 tarihinden bugüne bölücü terör örgütü PKK'ya karşı kahramanca mücadele etmektedir. Vatanımızı savunan, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için mücadele veren Mehmetçik, Amerikan emperyalizminin planını yerle bir etti. Türk Ordusu 15 Temmuz Amerikancı FETÖ'cü darbe girişiminin karşısına dikilmiş, Fırat Kalkanı harekatı ile kurulmak istenen Amerikan koridoruna darbe vurmuştur. Dünkü saldırı Amerikan destekli, bölücü terör örgütü PKK'nın mağlubiyetini gözler önüne sermiştir. Yok olmak üzere olan PKK ve onun destekçileri hem şehirlerimizde hem de üniversitelerimizde son çırpınıştadır. Terörle mücadele eden polisimizin, askerimizin ve korucularımızın yanındayız, bu mücadeleyi zaferle sonuçlandıracağız."
Açıklama ardından şehitler için saygı duruşunda bulunan TGB'liler, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!