Güncelleme Tarihi:
700 kişinin yer aldığı bu söyleşiye katılanlar arasında İstanbullu Gelin dizisinde Süreyya karakterinin teyzesi rolüne hayat veren Neslihan Yeldan da vardı. Nettalks’un bu organizasyonundan elde edilen gelirin tamam Ruh Sağlığı Eğitimi alan öğrencilere burs verilmek üzere kullanılacak.
Söyleşi sırasında Şela Habif, Gülseren Budayıcıoğlu’nu sahneye davet etmeden önce şunları söyledi: “Başlattığımız bu oluşumun bu kadar ilgi görmesi gerçekten bizlere müthiş bir güç veriyor. Bu güçle birlikte size ilham verebilecek, farklı bakış açıları kazandırabilecek kişilere ulaşarak bu platformun sürdürebilirliği için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Toplumda özel bir yere sahip, alanında birçok başarı elde etmiş, “iyi ki var” dediğimiz isimleri sizlerle buluştururken bir yandan da toplumsal bir fayda sağlıyor olmak gerçekten bizim için çok anlamlı. Nettalks’ta ilk söyleşimiz Ayşe Arman’la gerçekleşti ve bu söyleşiden elde edilen geliri Koruncuk Vakfı’na bağışladık. Azra Kohen’le gerçekleştirdiğimiz etkinliğin geliri Aziz Nesin Matematik Köyü’ne, daha sonra gerçekleştirdiğimiz Ali Poyrazoğlu söyleşimizin bilet gelirini de Behçet Uz Çocuk Vakfı’na bağışladık. En son Cem Yılmaz’la sahnedeydik ve onun söyleşisinin gelirini de Türk Eğitim Vakfı’na bağışladık. Bugün ise çok fenomen bir psikiyatristimiz var burada. Kendisi sadece seansına gelen insanları değil Tüm Türkiye’yi iyileştirme derdinde biri…
Şela Habif ile sahneyi paylaşan Gülseren Budayıcıoğlu, “Bugün bir şeyler yapabiliyorsam sizlerin katkısı çok büyük. Çünkü sizden aldığım güçle ben yeniden doğuyorum ve her gün yeni bir enerjiyle acaba bu gün ne yapabilirimin peşine düşüyorum ve hiç yorulmuyorum.” diyerek yaşamından kesitlerle sohbete devam etti.
“Kader motifi benim için çok değerli. Çünkü şuna çok inanıyorum. Bir insan kendi kaderini geçmişiyle bağlayarak oradan geleceğe doğru götürebilir ve o farkındalığı yaratabilirse kendinde, işte o zaman hakikate ermeye doğru yol alabilir.’’ diyerek kendi kader motifi üzerinden konuşmasını sürdürdü.
“Dünya üzerinde kaç kişi varsa o kadar farklı dünya var” diyerek sözlerine devam eden Budayıcıoğlu, “Bu güne kadar binlerce insanı çok yakından tanıdım ama birbirine benzer hiçbir insan görmedim. Kader motifi de parmak izi gibi diyorum bu nedenle. “Bizim motifimiz bize ne diyor” bunu biliyor muyuz? Hayatınızda en çok tekrar eden şey nedir? Örneğin sürekli terkediliyorsanız terkedilmek için elinizden gelen yapıyorsunuzdur. Eğer siz kendi kader motifinizi değiştirebilirseniz ki bu sadece sizin elinizde, bu sizden sonra gelecek nesillerin de kurtuluşudur.
Motifin değişmesi keşfetmenize bağlı. Keşfedebiliyorsak tedavisi de içinde. Özellikle şiddet zincirini kırarsanız sizden sonra gelecek olanı da kurtarmış olursunuz. Sizin değişmeniz gelecek kuşakların kazanmasını sağlayacaktır.” diyerek sahneden yoğun alkış eşliğinde ayrıldı.