Greenpeace'den güneşe davet

Güncelleme Tarihi:

Greenpeaceden güneşe davet
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 10:04

Greenpeace'den güneşe davet

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme İlçesi'ni Güneş Cafe adlı karavanla ziyaret eden Greenpeace Çevre Örgütü temsilcileri, güneş ocağında yemek pişirerek halka güneş enerjisinin faydaları hakkında bilgi verdi.

Isınmadan, aydınlanmaya, yemek pişirmeye kadar birçok alanda güneş enerjisinden yararlanarak temiz enerjiye yönelmenin önemini anlatan Greenpeace temsilcileri, Güneş Cafe adlı karavanlarıyla geldikleri Çeşme Meydanı'nda güneş panelinde yemek pişirdi. Güneş Cafe ile yaptıkları ziyaretlerde, enerji sorunlarının çözümü için güneş enerjisini önerdiklerini ifade eden Greenpeace Çevre Örgütü'nün koordinatörlerinden Bilinç Sezgin, Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirterek kömür ile çalışan santraller yerine, yerli, bedava ve temiz olan güneşe yönelmek gerektiğini açıkladı. Bu amaçla karavan turu başlattıklarını dile getiren Sezgin, "İlk durağımız Çanakkale'ydi. Daha sonra İzmir'e geçtik. Çeşme'de de iki gün kaldıktan sonra Seferihisar'a geçeceğiz. Hedefimiz, bir milyon çatıya güneş paneli. Kampanyamızın ismi 'Güneşe yelken aç'. Bu gördüğünüz karavanda, bir evin ihtiyacı olan enerjinin, güneş panelleriyle nasıl sağlanabileceğini simulasyonla göstermeye çalıştık. İçeride mutfak aletleri var. Çay, kahve, meyve sıkma makinesi, buzdolabı, karavanın üzerinde bulunan güneş panellerinin ürettiği enerjiyle çalışıyor. İnsanlara çay, kahve, meyve suyu ikram ederken kampanyamız hakkında bilgi veriyoruz. Ayrıca güneş ocağımız var. Güneşten gelen enerjiyle yemek pişirilebiliyor" diye anlattı.

Greenpeace Güneş Cafe Koordinatörü Bilinç Sezgin, 2 ay boyunca Türkiye'yi dolaşarak insanlara güneş enerjisini anlatmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!