Göz kapağı sarkmalarına estetik çözüm: Blefaroplasti

Güncelleme Tarihi:

Göz kapağı sarkmalarına estetik çözüm: Blefaroplasti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2022 15:36

İzmir’deki Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nin hekimlerinden Opr. Dr. Lale Geribeyoğlu, yaşlanmayla birlikte sarkan göz kapağındaki fazla deri, kas ve yağ dokusunun ‘blefaroplasti’ operasyonuyla alındığını, hem estetik anlamda, hem de görmede önemli bir kazanım sağlandığını söyledi.

Haberin Devamı

 Zaman içinde gevşeyen cilt ve kas dokusunun görme kaybına neden olduğunu belirten Dr. Geribeyoğlu, “Yağ dokusu üst ve alt kapaklarda şişkinliğe yol açıyor, aynı zamanda göz altı torbaları da oluşuyor. Bu durum istenmeyen bir görüntüye ve görme alanı daralmasına neden oluyor. Gözlerde ağırlık ve yorgunluk hissi ortaya çıkıyor. Kontakt lens ve gözlük kullanımı zorlaşıyor. Göz kapağı ameliyatı sayesinde sarkmış olan dokuyu alıyor, estetik ve fonksiyonel bir uygulamayla göz kapağını düzeltiyoruz” dedi.

 

3 GÜNDE NORMAL HAYAT

Ameliyat hakkında da bilgi veren Opr. Dr. Lale Geribeyoğlu, “Öncelikle herkesin göz yapısı farklı olduğu için kişiye özel planlama yapıyoruz. Cerrahi operasyon lokal anesteziyle gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arasında sürüyor. Ameliyat sonrasında 1 hafta içinde hızlı iyileşme görülüyor. Hafif şişme ve morluklar yaşanabiliyor. 3 günlük dinlenmenin ardından hastamız normal yaşantısına dönebiliyor. Blefaroplasti başarısı yüksek bir ameliyat ve yıllar sonra ihtiyaç duyulursa tekrarlanabilir” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!