Göz kapağı estetiğiyle genç ve dinamik bir görünüm mümkün

Güncelleme Tarihi:

Göz kapağı estetiğiyle genç ve dinamik bir görünüm mümkün
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2024 14:44

Göz kapağının, göz çevresinde sarkmalar ve torbalanmalara yol açarak bireylerin yorgun ve yaşlı görünmesine neden olabileceğini ifade eden Op. Dr. Abdullah Akkaya, göz kapağı estetiği hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

 

Göz kapağı estetiğinin hem üst hem de alt göz kapaklarına uygulanan cerrahi bir işlem olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzman Op. Dr. Abdullah Akkaya, “Ameliyatla göz kapaklarındaki fazla deri ve yağ dokusu alınarak, göz çevresine daha genç ve dinamik bir görünüm kazandırmak mümkündür. Üst göz kapağındaki sarkmalar ve alt göz kapağındaki torbalanmalar bu operasyon sayesinde düzeltilebilir. Göz kapağı estetiği, sadece kozmetik nedenlerle değil, aynı zamanda görme alanını daraltan fonksiyonel bozuklukları gidermek için de uygulanabilir. Alt ve üst göz kapağı estetiği kombine olarak genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık olarak 1-1.5 saat sürer. Yalnızca üst göz kapağı estetiği ise lokal anestezi ile 30-40 dakika aralığında gerçekleştirilir” dedi.

Haberin Devamı

KİMLERE UYGULANABİLİR?

Göz kapağı estetiği için yaş aralıklarında bazı opsiyonların olduğunu belirten Akkaya, “Göz kapağı estetiği, genellikle 35 yaş üzeri bireylere uygulanır ancak genetik faktörler nedeniyle daha genç yaşta da ihtiyaç duyulabilir. Eğer göz kapaklarında sarkma, torbalanma veya fazla deri birikimi varsa ve bu durum hem estetik hem de görme fonksiyonlarınızı etkiliyorsa hastanın yaşını göz ardı ederek ameliyatı gerçekleştirebiliriz” ifadelerini kullandı.

AMELİYAT SONRASI İZ

Göz kapağı estetiği sonrası bakımın çok önemli olduğunu belirten Akkaya, “Üst göz kapağı estetiğinde kesi, doğal göz kapağı kıvrımına yerleştirilir, bu nedenle izler zamanla çok daha az görünür hale gelir. Alt göz kapağı ameliyatında ise kesi, kirpiklerin hemen altına ya da göz kapağının iç kısmından yapılır. İzler genellikle belirgin olmaz ve estetik görünümü bozmaz" diye konuştu.

İYİLEŞME SÜRECİ NASILDIR?

Göz kapağı estetiği sonrası iyileşme sürecinin kişiye göre değişiklik gösterdiğini dile getiren Akkaya, şöyle devam etti: “Ameliyat sonrası ilk birkaç gün hafif şişlik ve morluklar oluşabilir ancak bunlar kısa sürede geçer. Ameliyat sonrası ilk 24 saat soğuk buz kompresi uygulanmalıdır. Ameliyat sonrası hastanın kendisini zorlamaması adına çiğneme gerektirmeyen sıvı gıdalarla beslenmesi tavsiye edilir. Oluşabilecek göz kuruluğu için suni gözyaşı damlası kullanılır. Ameliyatın üzerinden 7 gün geçtikten sonra ise dikişler alınır ve yara izinin olduğu yere skar önleyici jeller kullanılır. Bu sayede iz kalımı en az seviyeye indirgenmiş olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!