Güncelleme Tarihi:
BİLİŞİM sektöründe faaliyet gösteren goSAFE, e-defter ve e-fatura alanında iki yeni uygulamayı iş dünyasının hizmetine sundu.
goSAFE Bilişim Sistemleri, geliştirdikleri "e-Defter Kontrol" ve "e-Fatura Görüntüleme" uygulamasıyla, vergi mükelleflerinin iş yaşamını kolaylaştırdı. Firma Kurucusu Yard. Doç. Dr. Ferkan Kaplanseren, yazılımların e-defterlerin yasal mevzuata uygunluğunu kontrol ettiğini, e-faturaların Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) ulaşıp ulaşmadığını sorgulayıp, çıktılarının alınabilmesini sağladığını vurguladı.
Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde kurulan Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme A.Ş (DEPARK) kapsamında faaliyet gösterdiklerini belirten Yard. Doç. Dr. Ferkan Kaplanseren girişimciliğe, yenilikçiliğe ve teknolojiye bağlı olarak, e-ticaret ve e-devlet alanında bilişim sistemleri araştırma geliştirmesi yaparak, eğitim ve danışmanlık hizmeti sunduklarını anlattı.
ÜCRETSİZ ÜYELİK
e-Devlet uygulamalarında mükelleflerin yaşadığı sorunlara, çözümler üretmeyi amaçladıklarını belirten Yard. Doç. Dr. Kaplanseren şu bilgileri verdi:
"Bir senelik çalışmayla; hem e-defterlerin yasal mevzuata uygunluğunu çevrimiçi kontrol eden hem de e-faturaların GİB'e ulaşıp ulaşmadığını sorgulayıp pdf çıktılarının alınabilmesini sağlayan Türkiye'deki ilk çevrimiçi 'e-Defter Kontrol' ve 'e-Fatura Görüntüleme' uygulamasını www.gosafebs.com.tr adresinde hizmete sunduk. e-Defter oluşturan tüm firmalar, denetim şirketleri ve mali müşavirler bu portala ücretsiz üye olarak, bilgisayarlarına bir eklenti yüklemeksizin web tabanlı uygulamaları hemen kullanabilirler. goSAFE Bilişim Sistemleri olarak, akademik çalışmalar için yapılan araştırmalarla, birçok firmayı ve iş süreçlerini tanıyarak oluşturduğumuz entelektüel sermayeyi, alanlarında uzman yazılımcılar ve işletmecilerle birleştirdik."
"UYGUNLUK DENETİMİ YAPTIRIN"
Yard. Doç. Dr. Kaplanseren ayrıca mükelleflere şu uyarıda bulundu:
"e-defterlerden üretilen beratların GİB portalına yüklenmesi demek, e-defterinizin sorunsuz olduğu anlamına gelmez. e-defterlerinizi oluşturduğunuz yazılımlar, güncel olmayabilir veya kullandığınız yazılımlarda daha önce tespit edilemeyen bir sorunla karşılaşmış olabilirsiniz. Saklamakla yükümlü olduğunuz e-defterlerinizin, GİB'in açıkladığı kurallara ve güncel mevzuata uygunluk denetimlerini, e-defterlerinizi üreten yazılım firmalarından bağımsız olarak, mutlaka yaptırmalısınız. Geliştirdiğimiz e-Defter kontrol uygulaması; mali mühür bilgilerinin kontrolleri ile e-Defter dosyalarının değişmezliğini, şema kontrolleri ile e-defter dosyalarında bulunması gereken bilgilerin eksiksiz yer alıp almadığını, şematron kontrolleri ile e-Defter dosyalarındaki bilgilerin, GİB'in belirlediği kurallara uygunluğunun sağlanıp sağlanmadığını tespit etmektedir. Sitemize e-defterleriniz yüklendikten sonra, denetim sonuçları ve hatalar varsa detay bilgileri interaktif biçimde kontrol yapan denetçiye sunulmakta."
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF