Güncelleme Tarihi:
CELAL Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, stresi yemek yaparak attı ve yemek kitabı yazdı. Kitabın gelirini de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışladı.
Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı, Türk Toraks Derneği’nin eski başkanı, Dünya Sağlık Örgütü’nün en önemli kuruluşlarından biri olan 'Global Alliance against Respiratory Diseases (GARD)' Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Türkiye GARD’ın Yürütme Kurulu Başkanı ve Avrupa Solunum Derneği (ERS)’nin Türkiye Delegesi Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, çocukluğundan beri severek yaptığı yemekleri "Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri" kitabında topladı. Tanıtım ve imza günü düzenleyen Yorgancıoğlu, kitabının gelirini ise Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışladığını açıkladı. Akademik kariyerinin yanı sıra yemek yapmaya da her zaman merakı olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, "Ev işleri içinde en sevdiğim şey yemek yapmak. Benim için meditasyon gibi. En stresli olduğum anda mutfağa girip yemek yapmaya başladığımda bütün yorgunluğumu, stresimi unutuyorum. Bu benim için bir hayat tarzı. Annem çalışırdı. Bu nedenle, ev işlerine ve yemek yapmaya erken yaşlarımda merak sardım" dedi. Tıp kongreleri nedeniyle oldukça çok seyahat etme fırsatı bulduğunu dile getiren Yorgancıoğlu, "Bir ülkeye gitmeden önce o ülkenin nesi meşhur diye çalışırım. Özellikle de ne, nerede yenir diye araştırırım. Turistik restoranları değil, özellikle oranın halkının gittiği bölgeye özgü yöresel restoranlara çok gitmeye çalışırım" diye konuştu.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF