Genital estetik kadınların özgüvenini artırıyor

Güncelleme Tarihi:

Genital estetik kadınların özgüvenini artırıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2024 15:52

Özel Alfa Tıp Merkezi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Cemal Engin Sarp, genital estetik ameliyatlarından vajinoplasti (vajina daraltma ameliyatı) ve labioplasti (Barbie estetiği) hakkında bilgiler verdi. Bu ameliyatların kadınların kendilerine olan özgüvenini artırdığına dikkat çeken Sarp, cerrahi operasyonlar hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

 

 

VAJİNA DARALTMA AMELİYATI

 

Vajinoplasti veya vajina estetiği ameliyatı olarak da bilinen ameliyatın vajina anatomisini eski haline getirmek için yapılan bir ameliyat olduğunu söyleyen Sarp, “Bu operasyon çeşitli sebeplerle gevşeyen vajina kaslarını, perineyi ve vajina bölgesindeki diğer dokuları yeniden şekillendiren, sıkılaştıran bir cerrahi operasyondur. Kadın vajinasındaki kaslar, hamilelik, normal doğum, ilerleyen yaş, sigara kullanımı, kilo alımı, hormonal bozukluk nedeniyle gevşeme ve genişlemede bulunur. Bu problemler kadın fiziksel olarak rahatsızlık hissettiğinde veya cinsel ilişki sırasında olumsuzluk fark ettiklerinde yapılmaktadır” dedi.

 

BARBIE ESTETİĞİ

 

Haberin Devamı

Labioplastinin, halk arasında bilinen adıyla Barbie estetiğinin günümüzde sık yapılan operasyonlardan biri olduğunu söyleyen Sarp, “Bu operasyonda kadın dış genital organı olan vulva bölgesindeki iç dudaklarda oluşan şekil bozuklukları düzeltilebilmektedir” diye konuştu.

Her iki ameliyatında genel anestezi altında yapıldığını ve ortalama 45 dakika ile bir saat kadar sürdüğünü kaydeden Sarp, “Hastalar aynı gün taburcu olabilmektedir. 24 saat sudan uzak durmaları gerekmektedir. Ayrıca ameliyat sonrası verilen ilaçları düzenli kullanmak, pansumana dikkat etmek önemlidir. Hastalara ameliyat sonrası 1 ay kadar cinsel ilişki önermiyoruz. Hasta 15 gün sonra tam anlamıyla günlük yaşamına dönebilir, tatil veya spor yapabilir” şeklinde konuştu.

 

GEBELİK PLANLARI TAMAMLANMALI

 

Bu ameliyatlar sonrası hastalara normal doğum yerine sezeryan doğum önerildiğini belirten Sarp, “Ameliyatların gebelik ile ilgili planların tamamlandıktan sonra yapılması daha doğru bir yaklaşım olacaktır” ifadelerinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!