Geleceğin şefleri suşi yapmayı öğrendi

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin şefleri suşi yapmayı öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2018 09:19

Geleceğin şefleri suşi yapmayı öğrendi

Haberin Devamı

İZMİR'deki Suzan Divrik Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nin 'Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı' öğrencileri, İngiliz Şef Christopher George Downs'ın yemek atölyesine katılarak, suşi yapımını öğrendi.

Liseli aşçı adayları Bostanlı’da İngiliz Şef Christopher George Downs tarafından işletilen mekandaki yemek atölyesine katıldı. Bin 211 öğrencisi olan Suzan Divrik Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'ndeki, 11 F sınıfı öğrencileri, okul müdürleri Ayhan Kuran, Müdür Yardımcısı Eyüp Akpınar ve Yiyecek İçeçek Hizmetleri Alan Şefi Volkan Erdoğan ile birlikte katıldıkları yemek atölyesinde hem suşi yapımını hem de mesleğin inceliklerini öğrendi. Öğrenciler, yaptıkları suşi ile İngiliz Şef Downs’tan tam not aldı.

Okul Müdürü Kuran, öğrencilerin 4 yıl süren zorlu bir eğitimden geçtiğini belirterek, haftada 15 saat uygulamalı eğitim aldıklarını söyledi. Meslek liselerine yönelik algının da artık değiştiğine dikkat çeken Kuran, "Çocuklar okulunu ve bölümünü seviyor. İnsanların meslek lisesine bakış açısını kırdık, artık öğrencilerimizin hayata kazandırılması noktasında da iyi durumdayız. Mezunlarımız açıkta kalmıyor, iş sorunları olmuyor. Onlara sadece mutfağı değil ahde vefayı, disipliği, iş ahlakını da öğretiyoruz. Güzel tarafı da hiçbir öğrencimiz bu konuda isteksiz değil, hepsi öğrenme arzusuyla, o bilinçle geliyor. Öğrencilerimiz dünya mutfaklarına hakim olduğu gibi, işletmenin tüm girdi ve çıktısı konusunda da tecrübe sahibi olarak mezun oluyor" dedi.

HEPSİ BİRER PROFESYONEL

Öğrencilerin ilgisinden memnun olduklarını ifade eden şef Christopher George Downs, "Onlar henüz lise öğrencisi olmasına karşın, kendi evlerinde anneleri ve babalarından bile daha güzel yemek yapıyor. Suşi günümüzde oldukça ilgi gören yiyecekler arasında yer alıyor ve yapımı incelik istiyor. Öğrencilerimiz sadece suşiye kattıkları lezzetle değil bıçak kullanımından mutfağın hijyenine kadar gösterdikleri özenle de profesyonel olduklarını gösterdi" dedi.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!