Geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2017 12:05

Geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyor

Haberin Devamı

İZMİR'in yetiştirdiği dünya çapındaki müzisyenlerden Aras Deniz Sipahi, piyano atölyesinde geleceğin müzisyenlerine eğitim veriyor.

Çok sayıda film ve diziye yaptığı müziklerle büyük beğeni toplayan ve dünya genelinde verdiği resitallerle adını duyuran müzisyen Aras Deniz Sipahi, Ocak 2017'de kurduğu ve kendi adını taşıyan Aras Deniz Sipahi Piyano Atölyesi'nde geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyor. 16 yıldan bu yana bir çok eğitim kurumunda solfej ve piyano eğitimi veren Aras Deniz Sipahi'nin şimdiye kadar yüzlerce öğrencisi oldu. Yurtiçi ve yurtdışında müzik okulları ve konservatuarlarda çok sayıda yetiştirdiği öğrencisi bulunan Aras Deniz Sipahi'nun kurduğu atölyede ayrıca 3 - 6 yaş arası çocuklara orf yaklaşımıyla da sanat eğitimi veriliyor.

Piyano atölyesinde verdikleri eğitimin çocukların hayatındaki etkileri hakkında bilgi veren Aras Deniz Sipahi, sanatın her kolunun, çocuklar üzerindeki olumlu etkisinin kesinlikle göz ardı edilemeyeceğini söyledi. Ancak piyano üzerine çalışan öğrencilerin, bilimsel deneylerle kanıtlanmış; ileri dönemde gerek sosyal ilişkileri, gerek matematik zekaları ve gerek sanatın her kolunu farklı gözlemleyen bilinçli bir sanatsever olduklarını vurgulayan Sipahi, "Atölyemizdeki derslerimiz iki saat sürüyor. Atölye ortamında sadece piyano çalışmıyoruz. Solfej, teori ve müziğe dayalı bulmacalarla çok daha keyifli bir eğitim süresi geçiriyor, çocuklarımızın eğlenerek öğrenmesini ve öğrenmeyi sevmesini sağlıyoruz. Aynı zamanda çocuklarımıza dinlemelerini de öğretiyoruz. Biz iyi bireyin önce dinlemeyi öğrenerek hayata başlaması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

EN ÖNEMLİ SACAYAĞI VELİLER

Çocukların eğitim süreci içinde vazgeçilmez sonucun en önemli sacayağının veliler olduğuna da dikkat çeken Aras Deniz Sipahi, "Bilinçli veli, bilinçli nesil demektir. Sanatın her kolunun zor olduğu gibi piyano sanatı, diğer sanat dallarından farklı olarak, 2 el, 2 ayak, beyin, göz ve nota koordinasyonunun çalışmasıyla beynin daha fazla çaba sarf etmesini gerektiriyor. Bundan dolayı öğrenci, verilen ödevlerden veya çalışmalardan kapasitesinin yetmediği ya da yetemediği takdirde kolay yol olan vazgeçmeyi seçebilmektedir. Ancak bilinmeli ki, yaşam boyu doğru adımlar çalışmayla atılmaktadır. Bu dönemde velinin, öğrenciye olumlu ve olması gereken gibi davranması, istikrarın devam etmesi son derece önemlidir. Öğrencinin, keyfi olarak sanattan vazgeçmesine izin verilmemelidir" dedi.

Sipahi, Aras Deniz Sipahi Atölyesi olarak London College of Music sınavının da yetki belgesine sahip olduklarını ve bu sınav için de öğrenci yetiştirdiklerini söyledi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!