Geleceğin mühendisliğine İzmir katkısı

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin mühendisliğine İzmir katkısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2017 11:49

Geleceğin mühendisliğine İzmir katkısı

Haberin Devamı

İZMİR'de 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında 'Akıllı Şehirler-Güvenli tesisler' temasıyla yapılacak 5. Elektrik Tesisat Ulusal Kongre ve Sergisi geleceğin mühendisliine ışık tutacak. Enerji ve güç sistemleri, aydınlatma ve  yapı elektroniğe ilişkin 3 sempozyum ile 'Endüstri 4.0' konusunda özel bir etkinlik düzenlenecek Kongre'de teknolojik gelişmelerin yakın gelecekte yaşamı nasıl şekillendireceği masaya yatırılacak.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen 5. Elektrik Tesisat Ulusal Kongre ve Sergisi, 18-21 Ekim 2017 tarihlerinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde kapsamında yer alan 3. Güç ve Enerji Sistemleri Sempozyumu, 9. Ulusal Aydınlatma Sempozyumu ve 4. Yapı Elektronik Sistemleri Sempozyumu ile birlikte düzenlenecek. 3. Güç ve Enerji Sistemleri Sempozyumu kapsamında 'Akıllı şebekeler' ve 'Güneş enerjisi sistemleri', 'Elektrik tesislerinde koruma, test ve bakım' konularına ilişkin yeni bilimsel ve teknolojik gelişmeler anlatılacak. Sempozyumda ayrıca 'Yıldırımdan korunma', 'Patlayıcı ortamlardaki elektrik tesisleri', 'Enerji planlaması ve dağıtımı', 'Enerji kalitesi' gibi konularına ilişkin bildiri oturumlarına yer verilecek.

'Aydınlatma Projelerinin Akıllı ve Sayısal Yöntemle Tasarımı ve Yapımı' konulu özel bir sunuma da yer verilen 9. Ulusal Aydınlatma Sempozyumu'nda ise 'Aydınlatmada Ölçme ve Değerlendirme' başlıklı bir oturum da düzenlenecek. 'Akıllı Şehirler ve Aydınlatma' temasıyla gerçekleştirilen sempozyumda 'Aydınlatma otomasyonu', 'Akıllı aydınlatma', 'Varlık algılama sensörleri' ve 'İletişim protokolleri' gibi konulara ilişkin sunumlar yapılacak. Sempozyumda, aydınlatmada kayıp ve kesintilerin akıllı sistemlerle engellenmesine ilişkin bildiriler de yer alacak.

4. Yapı Elektronik Sistemleri Sempozyumu'nda ise akıllı binalara ilişkin yeni teknolojilere ve uygulamalara ilişkin bildiriler yer alacak. 'Yangın algılama ve uyarma sistemleri', 'Bina işletim sistemleri' gibi konuların yanı sıra otoparklardaki 'akıllı havalandırma' sistemleri gibi farklı konuların işleneceği sempozyumda, akıllı binalardaki veri merkezilerine ilişkin bildiriler de yer alacak. Bilimsel ve teknik gelişmelerin yeni uygulamaların bir arada tartışılacağı sempozyumunun, 'akıllı' bina uygulamalarının geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Kongre kapsamında düzenlenen 'Endüstri 4.0 Çözüm ve Uygulamaları' başlıklı etkinlikte ise endüstri 4.0 kapsamında çözüm geliştiren ve bu çözümlerin uygulan uluslararası kurum, kuruluş ve firmaların temsilcileri yer alacak. Teknolojik gelişmelerin gelecekte yaşamı ve üretim modellerini nasıl şekillendireceği konuşulacak. 'Geleceğin fabrikaları ve yapay zeka', 'Makinelerin dijitalleşmesi ve robotlar', 'Nesnelerin interneti', 'Makineler arası iletişim', 'Enerji sektöründe dijitalleşme ve akıllı şebekeler', 'Akıllı kent ve trafik uygulamaları' gibi konuların yanı sıra endüstri 4.0 uygulamalarının yaratacağı ekonomik ve sosyal değişim de masaya yatırılacak.

Kongreyle eşzamanlı gerçekleştirilecek sergide ise 58 ulusal ve uluslararası ölçekli firma yeni teknoloji ve hizmetlerini tanıtacak. Elektrik, elektronik, enerji, otomasyon, aydınlatma alanında faaliyet gösteren profesyonellerinin katılacağı etkinlikte, yeni teknolojiler ve hizmetler sergilenecek. Sergide, kablodan yangın ve güvenlik ekipmanlarına, veri merkezinden bina kontrol sistemlerine varıncaya kadar çok sayıda ürün yeralacak. Ziyaretçilerin katılımı ücretsiz olan Kongre Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde 18 Ekim 2017 Çarşamba günü, sabah 09.00'dan itibaren kapılarını açacak.

İZMİR (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!