NASA’nın yaklaşımıyla yetişecekler

Güncelleme Tarihi:

NASA’nın yaklaşımıyla yetişecekler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 13:37

UZAY Kampı Türkiye, STEAM (İngilizce’de fen bilimleri, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik) yaklaşımını uzay bilimleri eğitiminde kullanacak.

Haberin Devamı

Videokonferans bağlantılarıyla yürüttülecek Geleceğin Kaşifleri Programı’na (FEP) başvurular başladı. 2014’de başlatılan ve kısa sürede 23 okuldan 250 öğrencinin dahil olduğu programda uzay bilimleri, interaktif eğitimler aracılığıyla öğretiliyor.
Bu yıl düzenlenecek programa katılan öğrencilere videokonferanslar aracılığıyla “Görev Armaları", “Uzayda Oyuncaklar", “Uzayda Yaşama ve Çalışma" “Güneş Sisteminde Tatil", “Mars’a Yolculuk", “Gezegen Avcıları" ve “Gizemli Haberciler" başlıklı konular hakkında eğitimler verilecek. Öğrenciler NASA’nın desteklediği yapılandırmacı öğrenme yaklaşımı ve AB projelerinden edinilen çıkarımlarla oluşturulan eğitim paketlerini kullanarak aktiviteleri uygulamalı olarak yapacaklar; çalışmalarını planlanan videokonferans oturumlarında Uzay Kampı Türkiye’de görev yapan Uzaktan Eğitim Uzmanıyla paylaşacaklar. Okulların kayıt yaptırabildiği programa katılan öğrenciler, Uzay Kampı Türkiye’de 6-12 Ağustos 2017 döneminde düzenlenecek 6 günlük Geleceğin Kaşifleri Zirvesi’ne katılarak; yıl boyunca yaptıkları çalışmalarını kurulan bilim fuarında paylaşacaklar. Proje katılımcıları uzay bilimleri eğitimlerini Uzay Kampı Türkiye’nin eğitim merkezinde yer alan uzay mekiği ve uzay istasyonu simülatörleriyle; sanal uzay uçuşu, dijital planetaryum, Mars gezgini gibi interaktif eğitim araçlarını kullanarak tamamlamış olacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!