Geleceğin iş kadınları yetişiyor

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin iş kadınları yetişiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 11:13

Geleceğin iş kadınları yetişiyor

Haberin Devamı

GELECEĞİN iş kadınlarını yetiştirmeyi amaçlayan İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) üniversite gençleriyle deneyimli üyelerini Genç İZİKAD projesi kapsamında buluşturdu. Altı yıldan bu yana süren projeyle 150 gencin yaşamına dokunduklarını belirten İZİKAD Başkanı Huriye Serter, gelecekte gençlerle birlikte inovasyon odaklı projeler yapmak istediklerini söyledi.

İZİKAD'ın bu yıl altıncısını düzenlediği Genç İZİKAD Projesi'nin açılış toplantısı Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya mentor olarak projede genç kızlarla birlikte çalışacak olan İZİKAD üyesi iş kadınlarının yanı sıra proje için seçilen 25 üniversite öğrencisi genç kız katıldı. Danışmanlarıyla ilk kez yemekli toplantıda buluşan öğrenciler, iletişim danışmanı gazeteci Aygen Aytaç'ın yönlendiriciliğinde dağıtılan soru kartlarıyla, eğlenceli biçimde birbirlerini tanıma olanağı buldu.

Genç İZİKAD Projesi'nin amacının geleceğin iş kadınlarını yetiştirmek olduğunu belirten İZİKAD Başkanı Huriye Serter, altı yıldan bu yana sürdürdükleri projeyle yaklaşık 150 gencin yaşamına dokunduklarını dile getirdi. "Bugün en büyük sermayemiz iş fikrimiz" diyen Serter, altı ay sürecek projeye katılan üniversite öğrencilerine seslenirken şunları söyledi:

“İş fikrinize inanıyor, tutkuyla sarılıyorsanız başarmak için en büyük adımı atmışsınız demektir. Biz size burada iş kadınlarımızla birlikte, çıktığınız girişimcilik yolunda öğrenciliğinizden itibaren destek olmayı amaçlıyoruz. Buraya hepiniz seçilerek geldiniz. Çünkü hepinizde girişimciliğin ışığı var. Sizin de sizden önceki öğrencilerimiz gibi başarılı olacağınıza ve birlikte iş yapacağımıza inancımız tam."

Huriye Serter, bu yıl Genç İZİKAD Projesi'nde ağırlıkla işletme, turizm ve yerel yönetimler bölümünde öğrenim gören öğrencilerin eğitim aldığını belirtti. Serter, "Çağımız 4.0 endüstriyel sistemlerinin, robot teknolojisinin, yenilikçi fikirlerin çağı. Önümüzdeki yıldan itibaren mühendislik, mimarlık ya da bilgisayar bölümünde okuyan kız öğrencilerimizi de aramızda görmek, onlarla birlikte inovasyon odaklı projeler de yapmak istiyoruz" dedi.

Genç İZİKAD Projesi kapsamında eğitim almak için seçilen öğrenciler İZİKAD üyelerinin yanı sıra akademisyenlerin, işinde başarılı girişimcilerin eğitim verecek ve deneyimlerini paylaşacak. Proje kapsamında kız öğrencilere 'Ben kimim', topluluk karşısında konuşma, girişimcilik, liderlik, takım çalışması, markalaşma, insan hakları ve evrensel hukuk, motivasyon, kişisel gelişim, proje yazımı, 'iş'te iletişim, ikna yöntemleri, e-ticaret, dijital pazarlama, sosyal medya, sunum teknikleri konularında ve KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek. Altı ay sonunda öğrenciler danışmanlarının da desteğiyle kendi projelerini hazırlayacak. Yarışmada birinci olan renciye yurt dışında bir firmada staj olanağı sağlanacak.

Öğrencilerin projeyle ilgili görüşleri şöyle:

Ayşen Gülşen (22): Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İngilizce İktisat Bölümü'nde okuyorum. Ailemin zeytin işletmesi var. Bu işletmeyi markalaştırıp daha da geliştirmeyi istiyorum. Bu amaçla alacağımız eğitimler vizyonumuzu geliştirecek. Ayrıca kendi işimizin olması için, her birimizin girişimci olabilmesi için danışmanlarımızla çalışmak da iyi bir fırsat diye düşünüyorum.

Esra Demir (20): DEÜ İngilizce ve Uluslararası İşletme ve Ticaret Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Burada proje üreteceğiz. İZİKAD'ın çalışan kadınların derneği olması çok önemli. Burada altı aylık bir eğitim alacağız. Öğrencilik dönemimizde iş yaşamının içinde olan kadınlarla tanışmak ve onların deneyimlerinden yararlanmak çok önemli. Hayallerim var ve bunları gerçekleştirmek için bu eğitimin yararlı olacağına inanıyorum.

Ebru Nur Turan (22): DEÜ Uluslararası İşletme ve Ticaret Bölümü son sınıf öğrencisiyim. İş yaşamının yönü artı E-Business ve E-Pazarlama'ya döndü. Benim idealim kendi organizasyon şirketimi kurmak. Fuarcılık üzerine çalışmak istiyorum. Bu projeye katılma amacım kendini daha iyi tanımak ve kendimi öğrenmek. Erkek egemen dünyaya karşı bir insanım, kadınların iş yaşamında da özel yaşamda da daha kurucu, toparlayıcı ve başarılı olduğuna inanıyorum. O nedenle İZİKAD projesinde yer aldım.

Ceren Yılmaz (21): İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm İşletmeciliği, İngilizce Eğitim Bölümü öğrencisiyim. Böyle bir projede ilk defa yer alıyorum. Sürdürülebilir bir turizm için bir proje yapmayı hedefliyorum. İngilizce ve Rusça dil eğitimi alıyoruz okulda. Bu projeyle kendimi geliştirmek istiyorum. Bu eğitimde duyduğum öğrendiğim herşey benim geleceğim için önemli bir kazanım, deneyim olacak. Bu deneyimi bir iş kadını derneğinden alıyor olmak biz öğrenciler için iyi bir şans.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!