Gazeteciler, Fethi Sekin'i sergiyle anacak

Güncelleme Tarihi:

Gazeteciler, Fethi Sekini sergiyle anacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2018 12:17

Gazeteciler, Fethi Sekin'i sergiyle anacak

Haberin Devamı

İZMİR Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği, 5 Ocak 2017 tarihinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen polis memuru Fethi Sekin ile aynı saldırıda şehit olan Musa Can'ı, olay sonrası ve cenaze töreninde çekilen fotoğrafları, yarın (cuma) düzenlenecek anma töreninde sergileyerek anacak.

İzmir Adliyesi'ne yönelik olarak bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı sırasında büyük bir faciayı önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin'in, PKK'lı teröristlere kahramanca karşı durması ve sonrasında yaşananlara şahitlik eden muhabirler, patlama sonrasında ve cenaze törenlerinde çektikleri fotoğrafları bir araya getirdi. İzmir Adliyesi'nde yarın (cuma) düzenlenecek anma töreninde, çekilen fotoğraflar tören alanında sergilenecek. Bir hafta boyunca adliye içerisinde gezilebilecek fotoğraflarda, Türkiye'nin Fethi Sekin'e nasıl sahip çıktığını anlatan karelerin yanı sıra, o anlarda yaşananlar ve teröristin tüfeğinden çıkan kurşununun bir avukatın kimliğini nasıl delip geçtiğini gösteren fotoğraflar da olacak.

Şehit polis memuru Fethi Sekin'in hiç unutulmayacağını belirten İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Başkanı Mehmet İnmez, "Şehit Fethi Sekin'in cesurca son kurşununa kadar teröristlerle çatışmasına tanık olduk ve o anları fotoğrafladık. Çatışma sonrası ve cenaze törenlerinde halkın nasıl sahip çıktığını anlatan fotoğraf karelerini sergilemek istedik. Gazetecilerin çektiği fotoğraflar, 5 Ocak tarihinde adliyede anma töreni ile birlikte sergilenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle hazırladığımız bu sergiyi bütün vatandaşlarımızın gezmesini isteriz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!