Güncelleme Tarihi:
BİRLEŞMİŞ Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma Forumu tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen "Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma" toplantısında Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, sektör temsilcileri ve yerel yöneticilere "Gastronomi Turizmi"nin Urla'daki, Türkiye'deki ve dünyadaki durumunu ile gelişmeleri anlattı.
Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi ev sahipliğinde yapılan toplantıya Vali Vekili Tarık Açıkgöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, 12 ülkeden çok sayıda davetli ve turizm özel sektör temsilcileri katıldı. Oturumlarda inanç turizmi, sürdürülebilir turizm, dirençli ekonomi, gastronomi turizmi, jeotermal turizmi, kültür turizmi ve doğa turizmi konuları ele alındı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, gastronominin tarım, ziraat, ekonomi, aşçılık, gıda bilimi, tarih, antropoloji gibi birçok sosyal bilimden etkilenen bir alan olduğuna dikkat çekerek, Urla'da turizmi çeşitlendirme anlamında başlattıkları çalışmaları anlattı. Uyar, halen Urla Uluslararası Enginar Festivali, Mart Mart Dokuzu Ot Festivali, Urla Geleneksel Bağ Bozumu Şenliği, Barbaros Oyuk Festivali, Gülbahçe Arnavut Böreği Festivali, Nohutalan Kavun Festivali, Yerel Tohum Takas Etkinliği ile Dünya Zeytin Günü etkinliğinin Urla'da düzenlendiğini ve yerel yönetim olarak destek verdiklerini kaydetti. Urla'da ürünlerin coğrafi işaretlemesi hakkında da bilgiler veren Başkan Uyar, bunların arasında enginar, hurma zeytin, çalkama, katmer ve kınalı bamyanın yeraldığını konuklara aktardı.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF