Foça'da jandarmadan trafik haftasına yoğun program

Güncelleme Tarihi:

Foçada jandarmadan trafik haftasına yoğun program
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 11:48

Foça'da jandarmadan trafik haftasına yoğun program

Haberin Devamı

İZMİR'in Foça ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 'Trafik Haftası' etkinlikleri kapsamında trafikte uyulması gereken kurallar konusunda yoğun bir eğitim ve uyarı programı uygulandı. Kontrol noktalarında sürücüler hem denetlenip hem de trafik kuralları konusunda bilgilendirilip, uyarıldı, okullarda da özel trafik dersleri yapıldı. Çeşitli yerlerde asılan ve açılan pankartlarla da trafik kurallarına dikkat çekildi.

Foça İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sertan Koç ve Trafik Kısım Amiri Astsubay Başçavuş Bülent Eroğlu'nun koordinesinde gerçekleştirilen eğitim faailyetlerinde bölgede bulunan toplam 13 anaokulu, ilkokul ve ortaokulda öğrenim gören toplam 363 öğrenciye ulaşıldı. Kadın ve erkek rütbeli Jandarma personelinin verdiği derslere bu okullarda görevli 35 öğretmen de katıldı. Tafik kurallarının benimsetilmesine ağırlık verilen eğitimler, slaytlar, video gösterimleri, trafik kurallarına ilişkin işaret levhaları ve yardımcı materyallerle desteklendi. Emniyet kemeri eğitimleri uygulamalı olarak araçlarda yapıldı.

Hafta dolayısıyla kente giriş noktaları, köprü ve geçitler ile kamera sistemlerinin monteli olduğu taklara 'Emniyet Kemeri Bizi Koruyan Ücretsiz Sigortadır', 'Trafik, Sevgi Saygı ve Hoşgörü ile Güzeldir', 'Huzurunuz Gururumuzdur', 'Açmadan Kontak, Kemerini Tak', 'Hey Büyükler, Trafik Kurallarına Uyun Biz Çocuklara Örnek Olun', 'Frene Değil Kurala Güven', 'Emniyet Kemerini Tak Hayata Bağlan' gibi ibarelerin yer aldığı pankartlar asıldı. İlçedeki amatör takımlar da maç öncesi seyircileri, trafik kurallarına uymaya davet eden sloganların yazıldığı pankartlarla selamladı.

Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!