Foça Zeytindalı, İsviçreli Konuğunu Misafir Etti

Güncelleme Tarihi:

Foça Zeytindalı, İsviçreli Konuğunu Misafir Etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 12:50

İSVİÇRELİ İLLÜSTRATÖR VE YEMEK KİTABI YAZARI GABİ KOPP, 3. KİTABINDA YER VERMEK İSTEDİĞİ ÇOK ÖZEL YEMEK TARİFLERİNİ KAYIT ALTINA ALMAK AMACIYLA, FOÇA’YA İKİ GÜNLÜK BİR ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ.

İsviçreli illüstratör ve yemek kitabı yazarı Gabi Kopp, 3. kitabında yer vermek istediği çok özel yemek tariflerini kayıt altına almak amacıyla, Foça’ya 2 günlük bir ziyaret gerçekleştirdi.
İsviçreli illüstratör ve yemek kitabı yazarı Gabi Kopp, İzmir’in Foça ilçesinde iki günlük bir programla ağırlandı. İlçede iki gün vakit geçiren Gabi Kopp, Küçükdeniz’deki Foça Restaurant’ın mutfağında hazırlanan, Foça’ya özgü, ’Kalamar Dolma’, ’Sinkonta’, ’Ada Köftesi’, ’Zeytinyağlı Baklalı Enginar’, ’Balık Çorbası’ (iskorpit,kefal,sardalya), ’Çekme Makarna’ ve ’Kalbura Bastı Tatlısı’ tariflerini, titizlikle not etti ve fotoğrafladı. Kendisine, profesyonel turist rehberi, Slow Food Gönüllüsü Zeynep Davaz, Slow Food Foça Zeytindalı lideri Gül Girişmen, Slow Food Foça Zeytindalı üyesi Deniz Özge Barın ve Foçalı Vedia Törün ve Fadime Zülfikargil eşlik etti.
Mutfak sevgisinin gençlik yıllarına dayandığını belirten Gabi Kopp, bir grup arkadaşı ile birlikte, İsviçre’nin Luzern kentinde bir restoran kooperatifi kurduğunu ifade etti. 10 yıl süresince, kooperatif mutfağında yemek yaptığını anlatan Kopp, ekonomik fiyatlarla yemekleri satışı sunduklarını kaydetti. Gabi Kopp, yemekleri ihtiyaç sahibi kişilere ise ücretsiz dağıttıklarını dile getirerek, ilk kitabını, “İstanbul Yemek Kitabı (Cookbook)”, 2.’si “İran Yemek Kitabı” isimleriyle yayımladığını kaydetti. Aynı zamanda bir Slow Food Gönüllüsü de olan Gabi Kopp, Foça’nın yemek kültürünün çeşitliliğinden etkilendiğini belirtti.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise, Slow Food Hareketi’nin, Dünya’da desteklenmesi gereken önemli bir oluşum olduğunu söyledi. Foça Belediyesi olarak her zaman Slow Food’a destek vereceklerini belirten Başkan Demirağ, “Foçamızda Slow Food Hareketi’ne hayat verenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!