Foça’da Su Altı Dalış Turizmi İçin Çalışmalar Başladı

Güncelleme Tarihi:

Foça’da Su Altı Dalış Turizmi İçin Çalışmalar Başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 13:55

İZMİR'İN FOÇA İLÇESİNDE, SU ALTI DALIŞ TURİZMİ İÇİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI'NDAN OLUMLU RAPOR GELİRKEN ÇALIŞMALARDA HIZ KAZANDI.

İzmir’in Foça ilçesinde, su altı dalış turizmi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan olumlu rapor gelirken çalışmalarda hız kazandı.
Foça ilçesinde, su altı dalış turizmi için önemli bir gelişme yaşandı. Daha önce olumsuz görüş bildiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da, projenin onayını verdi. Foça Kaymakamlığı ve Foça Belediyesi konunun yakın takibi olurken, dalışların mümkün olabileceği noktalar uzmanlar tarafından bir kez daha gözden geçirildi. Öte yandan dalış noktaları da haritaya işlenerek isimlendirildi.
Çalışmalara destek veren turizmci ve tarih araştırmacısı Sebahattin Karaca, dünyada dalış turizminin 1,5 milyar dolarlık ekonomiye sahip olduğunu, Foça’nın turizm türünde çeşitliliğe gitmek zorunda olduğunu söyledi. Karaca, "’Foça turizmde deniz altına göz dikti’ başlıklı yayınlanan yazılarımda geniş geniş anlatmaya çalıştım. İlçemiz kaymakamı sayın Niyazi Ulugölge ile Foça’da turizmin çeşitlendirilmesi gereğini sıkça konuştuk. Güneş ve deniz turizminin tarih, inanç ve dalış turizmi ile desteklenmesini görüştük. Sağolsun kendisi ayrı ayrı başlıklarla inceme yaptıktan sonra, su altı ve dalış turizmi ile ilgili geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. Başlatılan çalışma Foça’nın Özel Çevre Koruma Bölgesi” (ÖÇKB) olmasından dolayı daha fazla hassasiyet gerektiriyordu. Bu bakımdan konu ile ilgili ne kadar kurum, kuruluş, dernek, dalış okulları, dalgıçlar ve başkaca ilgi duyanlarla birlikte sık sık toplantılar yapıldı. Yapılan toplantılar tek tek rapor ve yazılara dönüştü. Rapor ve yazılara dönüşen çalışmalar durumu anlatan bir dilekçe ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na arzedildi. Önceleri bakanlıktan olumsuz görüşler geldi. Arkasından yine kaymakamlığımız önderliğinde yapılan çalışmalar konuyu, bir adım daha ileriye taşındı. Dalışların mümkün olabileceği noktalar bir kez daha gözden geçirildi. Dalış noktaları coğrafi koordinatları haritaya işlendi ve isimlendirildi. Durumu iyi açıklayan bir yazı eki de yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir İl Müdürlüğü’ne gönderildi" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!