Foça’da Şifa Heybesi Anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Foça’da Şifa Heybesi Anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 15:37

ŞİFALI BİTKİLERİN KULLANIMI VE YAYGINLAŞTIRILMASINI AMAÇLAYAN ŞİFA HEYBESİ ADLI TOPLULUK HAKKINDA BİLGİ VEREN CEREN KAZANCI VE SONER ORUÇ, KATILIMCILARIN SORULARINI DA CEVAPLANDIRDI.

Slow Food Foça Zeytindalı Birliği ve Foça Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Şifa Heybesi Uygulamalı Şifalı Ürünler Eğitimi" isimli etkinlik katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Slow Food Foça Zeytindalı Birliği Lideri Gül Girişmen, birlik üyeleri, yerel üreticiler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Şifalı bitkilerin kullanımı ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan Şifa Heybesi adlı topluluk hakkında bilgi veren Ceren Kazancı ve Soner Oruç, katılımcıların sorularını da cevaplandırdı. Şifa Heybesi ekibi, eğitimler sırasında karabaş otu yağından karabaş otu sabunu da yaptı. Doğaya ve insana saygı duyan, yöresel kültürün korunması için çalışmalar yapan Slow Food Foça Zeytindalı Birliği’nce tertiplenen etkinliklerin çok değerli ve önemli olduğunu belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Zeytindalı Birliğimizin çalışmalarına destek vermeyi sürdüreceğiz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!