Foça’da Çanakkale Zaferi Törenlerle Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Foça’da Çanakkale Zaferi Törenlerle Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 14:11

İZMİR'İN FOÇA İLÇESİNDE, 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN 100. YIL DÖNÜMÜ NEDENİYLE TÖREN DÜZENLENDİ.

İzmir’in Foça ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.
Çanakkale Deniz Zaferi’nin yüzüncü yılı, Foça ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Sabah saatlerde başlayan ilk törende, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Daha sonra ise saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak Türk Bayrağı göndere çekildi. Törenler ardından Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı programla devam etti. Programda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şuayip Öner, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Yapılan konuşmadan sonra öğrenciler tarafından ‘Çanakkale’ isimli bir gösteri sahnelendi.
Törenler, protokol üyeleri ile vatandaşların Bağarası’ndaki şehit mezarlarının ziyareti, ardından ise Foça ve Bağarası’ndaki şehit yakınlarına yapılan ziyaretlerinin ardından sona erdi.
Öte yandan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Demirağ, "Çanakkale Zaferi, bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren müthiş bir destandır.Tarihimizde zaferin nasıl elde edildiğini anlatan, 250 bini aşkın şehidimizin ve yüz binlerce gazimizin destanıdır. Çanakkale Savaşları, milletimizin zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir.Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir. Türk Milleti’nin tarihin hiçbir aşamasında bağımsızlık ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğinin, boyunduruk altına girmeyeceğinin haykırışıdır.Sevinç ve coşkuyla kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde, başta Yüce Ata’mızı, vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!