Fizyoterapistler seminerde buluştu

Güncelleme Tarihi:

Fizyoterapistler seminerde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2018 10:48

Fizyoterapistler seminerde buluştu

Haberin Devamı

TÜRKİYE Fizyoterapistler Derneği İzmir İl Temsilciliği 8 Eylül Dünya Fizyoterapi Günü'nü Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen omurga sağlığı ile ilgili bir seminerle kutladı. Seminerde fizyoterapistlerin meslekle ilgili yaşadığı sorunlar ve talepleri de gündeme getirildi.

Dünya Fizyoterapi Günü'nde, İzmir'deki Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Prof. Dr. Tülin Düger'in de katılımıyla bir seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Türkiye Fizyoterapistler Derneği İzmir İl Temsilcisi Uzm. Fzt. Nuri Üçler, İzmir'deki fizyoterapistlerin iş kazaları sonrası mesleğe geri dönüş, nörolojik rahatsızlık sonrası hayata katılım ve ağrısız, kaliteli bir yaşam için her gün ortalama 9 bin kişinin hayatına temas ettiğini söyledi. Fizyoterapistlerin gelişmiş ülkelerdeki hak ve özgürlüklere sahip olması gerektiğini vurguladı. Fizyoterapistlerin meslek yasaları olmasının önemine değinerek mevcut mevzuatın Avrupa ve dünya standartlarında olması gerektiğini ifade eden Uzm. Fzt. Nuri Üçler, "Bağımsız çalışabilecek bir meslek grubu olarak istihdam alanlarının arttırılmasıyla mesleği bağımsız olarak icra etme yönünde beklentimiz var. Sadece bazı branş hekimleriyle değil, insan sağlığını ilgilendiren tüm uzman branş ekibiyle çalışmak, ayrıca Türkiye'deki çalışma koşullarının belli bir standardizasyonunun ve akreditasyonunun olmasını istiyoruz. Kendimizi tanıtan toplantılar, seminerler, etkinlikler düzenleyip sesimizi duyurmaya ve Türkiye'deki fizyoterapistleri bir araya getirebilecek katılımlar olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bunu kısmen de olsa başardığımıza inanıyoruz. İnsan sağlığıyla ilgili bir meslek grubuyuz ve insanlara sağlıklarını tekrar kazandırmak için bir aradayız. Bunun için eğitim aldık ve bunu da en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz" dedi.

WCPT ÜYESİ 112 ÜLKEDEN BİRİ TÜRKİYE

Fizyoterapistlerin meslek örgütü Türkiye Fizyoterapistler Derneği'nin 1969 yılından bu yana köklü bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Prof. Dr. Tülin Düger de, derneğin 36 bin fizyoterapisti temsil ettiğini ve hem ulusal hem de uluslararası örgüt ve kuruluşlarla işbirliği içinde olduklarını belirtti. Dünya Fizyoterapi Konfederasyonu (WCPT) üyesi 112 ülkeden biri olduklarını ifade eden Prof. Dr. Tülin Düger, "WCPT, her yıl 8 Eylül'ü, Dünya Fizyoterapi Günü olarak kutluyor. Biz de 8 Eylül'de meslekte 20. yılını dolduran meslektaşlarımıza plaket töreni düzenliyor, Anıtkabir ziyareti ve toplantılar yaparak bugünü gündeme getiriyoruz. Aynı zamanda pek çok ilde il temsilcilerimiz aracılığıyla da her yıl belli konular üzerinde fizyoterapi konusunda halkı bilinçlendirmek, meslektaşlarımızı güçlendirmek amacıyla seminerler düzenliyoruz. Bugün burada İzmir İl Temsilciliği ile birlikte omurga sağlığıyla ilgili bir toplantı düzenledik. Katılımcılara teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!