EÜ'ye yemek üretim tesisi temeli

Güncelleme Tarihi:

EÜye yemek üretim tesisi temeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2018 11:25

EÜ'ye yemek üretim tesisi temeli

Haberin Devamı

EGE Üniversitesi (EÜ) merkez yerleşkede bulunan 1 No'lu Yemekhaneye entegre olarak faaliyet göstermesi planlanan yeni yemek üretim tesisinin temeli atıldı.

EÜ merkez yerleşkedeki 1 No'lu Yemekhaneye entegre olarak yeni üretim tesisi kurulması amacıyla temel atma töreni düzenlendi. Törene, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yöneticiler, akademik ve idari personel katıldı. EÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösterecek tesisle ilgili bilgiler veren Rektör Budak, "Yemekhanemiz fiziki anlamda yeterli değildi, çalışanlarımız ve öğrencilerimizle bir araya geldiğimizde fikirlerini alıyoruz. Yemekhanenin genişletilmesiyle ilgili talepler üzerine projemizi hazırladık. Yeni üretim tesisi soğuk hava depoları, sebze ve et doğrama, yemek pişirme- hazırlama bölümlerine sahip olacak" dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZ ÜLKEMİZİN GELECEĞİ"

Üniversiteye gelen öğrencilerin öncelikleri arasında beslenme, barınma ve kaliteli bir eğitim almanın geldiğine dikkat çeken Rektör Budak, "Belki klasik bir söylem olacak ama öğrencilerimiz üniversitemizin geleceği, bunu irdelememiz gerekiyor. Öğrencilerimizin, beslenme ve barınmada, iyi bir eğitim almada sorun yaşamaması gerekiyor. Huzur ve güven ortamında eğitim alması gerekiyor. Biz Ege Üniversitesi olarak araştırma üniversitesi olma yolunda hocalarımızın akademik performansıyla bir taraftan 2019'u hedefledik bir taraftan da öğrencilerimize kaliteli eğitim vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerimizin sadece diploma değil aynı zamanda sosyal, kültürel spor ve sanat anlamında da kampüste faaliyetlerde bulunabilecekleri daha güzel ortamlar yaratmak için çaba harcıyoruz. Ege Üniversitesi bunu sağlayacak akademik ve idari kadrolara, altyapıya sahip" diye konuştu.

"YURDUN KAPASİTESİNİN ARTIRILMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR"

Merkez yerleşke içindeki Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurt kapasitesinin artırılması için girişimde bulunduklarını ve olumlu yanıt aldıklarını vurgulayan Rektör Budak, "Yurtlar bizim için ayrı bir öneme sahip. 65 bin öğrencimiz var ama kampüste barınabilen öğrenci sayısı yaklaşık 5 bin. Yüzde 10'u bile burada barınamıyor. Burada barınmadığı zaman öğrenci bizim bilmediğimiz, devletin kontrolünde olmayan farklı yerlere yönelebiliyor. Üniversitemize gelen çocuklar bizim evladımız onları kendi evladımız gibi görüyoruz. Onun için de öğrencilerimizin düzgün beslenmesi ve düzgün bir yurtta barınması gerekiyor. Bunun da sorumluluğu bizlerde. Devletimizin bunları yapabilecek gücü var. 2 bin kişilik yeni bir yurt binası için girişimlerimizi yaptık" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!