Esra Karagülle'nin yeni kitabı 'BUBU Türkan Saylan'ı Anlatıyor' raflarda

Güncelleme Tarihi:

Esra Karagüllenin yeni kitabı BUBU Türkan Saylanı Anlatıyor raflarda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2023 12:25

Esra Karagülle’nin Doğan Yayıncılık tarafından basılan çalışkan ve yürekli bir Cumhuriyet kızı olan Türkan Saylan’ı anlattığı ve bu konuda yazılan ilk çocuk kitabı olan “Bubu Türkan Saylan’ı Anlatıyor” isimli çocuk kitabı raflardaki yerini aldı.

Haberin Devamı

Esra Karagüllenin yeni kitabı BUBU Türkan Saylanı Anlatıyor raflarda



“Yok Artık Çıp Çıp’ın Bale Pabucu” adıl ilk kitabıyla dikkatleri çeken Esra Karagülle’nin, yaptığı çalışmalarla birçok hayata dokunan, uluslararası birçok ödül kazanan, hastalıklara çareler bulan ve kız çocuklarının okuması için büyük mücadeleler veren Türkan Saylan’ı anlattığı “Bubu’ Türkan Saylan’ı anlatıyor isimli ikinci kitabıyla raflardaki yerini aldı. Kitap, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği-ÇYDD’nin efsanevi başkanı Türkan Saylan’ın biyografisinden yola çıkılarak yazılan ilk çocuk kitabı olma özelliğini taşıyor. Kitabın tüm yazar telif haklarıyla “Anadolu’da Bir Kızım Var Öğretmen Olacak” projesi desteklenmektedir. ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in vesile olduğu kitap birçok çocuğun, gencin önünü açacak ve rol model olacaktır. Aynı zamanda derneğin Zekeriyaköy Şube Proje Koordinatörü ve mentörleri arasında olan Karagülle, bu önemli kitabın nasıl ortaya çıktığını şöyle anlatıyor.

Haberin Devamı


“Hayatımda her zaman bir çocuk kitabı yazıp ve yazar telif haklarını da ÇYDD’nin “Anadolu’da bir Kızım Var Öğretmen Olacak” projesini desteklemeyi düşünmüştüm. Yoğun iş hayatı ve kızımın küçük olması sebebiyle zaman ayıramamıştım. Pandeminin başlamasıyla bu dönemin kısa sürmeyeceğini hissetmiş ve ilk kitabımı yazma fırsatını yakalamıştım. Sokağa çıkma yasaklarının olduğu günlerde bu hayalimi gerçekleştirmiş ve dernekle de bu şekilde tanışma şansına ulaşmıştım. İlk çocuk kitabımın yazar telif gelirlerini derneğin yine aynı projesine yönlendirmiştim. Kitabım çıktıktan sonra genel başkanımız Prof. Dr. Ayşe Yüksel’e de göndermiştim. Hemen beni arayan sevgili Başkanımız beni Şişhane’deki genel merkeze davet etmişti. Orada daha önce Türkan Saylan’ın da kullandığı, muhteşem odada buluştuk. Sevgili Ayşe başkanımız, bana Türkan hocanın “Bubu” adında bir köpeği olduğunu, birbirlerini çok sevdiklerini ama hocamız aramızdan ayrıldıktan sonra Bubu’nun depresyona girdiği ve çok kısa süre sonra da aramızdan ayrıldığını anlatmıştı. “Türkan Saylan ile ilgili kitaplar yazıldı ama hiç çocuk kitabı yazılmadı. Siz Bubu’nun ağzından Türkan Saylan’ın biyografisinden yola çıkarak bir çocuk kitabı yazar mısınız?” diye teklif etmesiyle “Gerekirse yüz kere yazarım” diyerek yanıtlamıştım.” Cumhuriyetin 100. Yıl özel logosu ile çıkan bu kitap sayesinde bir kız çocuğuna yardım eli uzatmış olacaksınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!