Eşme’nin hatıralarını anı evinde yaşatıyor

Güncelleme Tarihi:

Eşme’nin hatıralarını anı evinde yaşatıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2024 02:33

Uşak’ın Eşme ilçesinde yaşayan Fransızca Öğretmeni Hicret Aydın’ın 10 yıl gibi bir sürede tamamen kendi çabalarıyla oluşturduğu ‘Eşme Anı Evi’, ilçenin 100 yıllık geçmişini gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

 

Bu yıl 26’ncısı düzenlenen Uluslararası Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Eşme’de bulunan Ekol Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Baz, Eşme Anı Evi’ni ziyaret etti. Op. Dr. Mehmet Baz, annesi Hikmet Baz ve babası Sami Baz’ın fotoğraflarını ve kendilerine ait eşyalarını Eşme Anı Evi’nde yakından inceledi.

EŞMELİLER DESTEK VERDİ

Kendisine bir uğraş ararken başladığı eski eşya toplama hobisinin, Eşmelilerin de verdiği destekle büyüyerek binlerce eşyanın sergilendiği bir anı evine dönüştüğünü söyleyen Hicret Aydın, “Eşme Anı Evi’nde yer alan eserlerin üzerine kimden alındığını ve özelliklerini de yazdık. Gelecek nesillere Eşme’nin tarihini taşımak adına oluşturduğumuz bu alanda Eşme kilimlerinden ilçenin tarihi fotoğraflarına, milli mücadele döneminde kullanılan silahlardan, tren yolu araç gereçlerine, tarihi gelinliklerden, hopan seccadelere, deve çanlarından Eşme Spor’un kupalarına kadar bir çok tarihi esere ev sahipliği yapıyoruz. Ayrıca babamın 1972 yılında bahçeye gidip gelmek için aldığı ve eskilerin “gara Jawa” diye bildikleri motosiklet de burada yer almaktadır. Motosiklet 10 bin 480 kilometrede ve fabrikadan çıktığı gibi orijinalliği bozulmamış bir şekilde korunmuş durumda” dedi.

Haberin Devamı

Eşme’nin hatıralarını anı evinde yaşatıyor

Hicret Aydın, topladığı bunca eseri Eşme’de SİT alanı olarak belirlenen Sirgeli Selim Ağanın Evi ve Tahin Fabrikası’nın Eşme Belediyesi tarafından kamulaştırılarak müzeye çevrilmesi halinde ve Eşme Hicret Aydın Kültür Evi adının verilmesi şartıyla bağışlayacağını ifade etti.

ÇOK GÜZEL BİR ALAN

Ekol Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Baz, “Hicret Aydın, benim çocukluk arkadaşım. Böyle bir alan oluşturacağını duyduğumda çok mutlu olmuştum. Burada annemden ve babamdan da önemli hatıraları görünce çok mutlu oldum. Gelecek nesillere aktarılacak güzel bir alan oluşturmuş. Kendisine verdiği bu emekten dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!