Eski Bakan Zekeriya Temizel Ödemiş’te STK’ları Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

Eski Bakan Zekeriya Temizel Ödemiş’te STK’ları Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 14:34

ESKİ BAKAN ÖDEMİŞ TİCARET BORSASI ZİYARETİ ZEKERİYA TEMİZEL KARŞISINDAKİ BORSA BAŞKANI LATİF AKA

Eski Sanayi Bakanı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili adayı Zekeriya Temizel Ödemiş’te sivil toplum örgütlerine ziyaretlerde bulundu.
CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez ve belediye meclis üyeleri eşliğinde önce Ödemiş Ticaret Odası, Muhtarlar Derneği, Ticaret Borsası, Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisini ziyaret eden Zekeriya Temizel daha sonra Ödemiş Ziraat Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’ne ziyaretlerde bulundu.
Ticaret Borsası’nda Başkan Latif Aka tarafından karşılanan Zekeriya Temizel bir konuşma yaptı. Zekeriya Temizel, demokrasi tarihinde görülmeyenlerin yaşandığını belirterek insanlara tekrar düşünün mesajı verilmek istendiğini söyledi.
“DEMOKRASİ TARİHİMİZDE GÖRÜLMEYENLERİ GÖRÜYORUZ”
Tekrar seçim yapılmasını eleştiren Temizel şunları kaydetti:
“7 Haziran seçimlerinden sonra demokrasi tarihimizde görülmedik kaosları yaşıyoruz. İnsanlarımıza ’bir kez daha düşünün’ dayatması ile yeniden bir seçim yaptırmak zorunda bırakıyoruz. Seçimden kimse kaçmaz, Ödemiş’te, İzmir’de herhangi bir yerde genel kurul, dernek gibi seçimler yapılır kimse de şikâyetçi olmaz kaçmaz. Ancak ülkenin genel seçimini ’ben beğenmedim yeniden yapalım’ insanlarımıza bir kez daha düşünün mantığı ile yaptırılmak isteniyor. Bizimde seçimden kaçacak halimiz yok. Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiyi en saygılı, anayasaya en saygılı duruşu ile 1 Kasım seçimine gidiyor. Burada önemli olan; 7 Haziran’da insanımız bir karar verdi ve o karara riayet edilmedi tersine saygısızlık edildi. İnsanların verdiği kararı dene değil mi, sonucunu gördü mü de bir kez daha seçim yapacak. Bu seçimde fikrini hangi gerekçeyle değiştirecek. Maalesef bunlar hesaplanmadan, insanımızın kararına saygı duyulmadan yeniden bir seçim yapılacak. Türkiye maalesef bunun külfeti ağır şekilde ödüyor. Yine 2000 koalisyonunda terör sıfırlanmıştı. Bugün koalisyon olsaydı terör yaşanır mıydı? 7 Haziran’dan bu yana yaşanan olağanüstü terör maalesef birçok canımızı aldı.”
“CHP’NİN BİLDİRGESİ KOPYALANIYOR”
2002’den önce parlamentoda olan partilerin 2002 seçiminde parlamentoya giremediğini dile getiren Temizel, "Bazı partiler bazı bölgelerde oyunu yükseltmesine rağmen bile parlamentoda yer alamadı. Toplumumuz başı şeyleri çok iyi analize ediyor. Bu seçimin bizim için yararı ise Cumhuriyet Halk Partisinin bildirgelerinin, vaatlerinin diğer partiler tarafından örnek alınmasıdır. CHP’nin söylediği her şeyi diğer partiler kendilerine seçim bildirgesi yapmış durumdadır. Bu da şunu göstermektedir. Türkiye’de tek başına bir parti Türkiye’nin sorunlarını çözememektedir. Tek başına sorunları çözecek parti sorunların temelini bilen, tecrübeli, ülkeyi kuran parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Türkiye’de sorunu çözmek için ülkeyi ithal eden değil, ihracat yapan bir konuma getirmek istiyoruz. En önemlisi de Türkiye’yi borçluluktan kurtarmak zorundayız. Bireyler, şirketler, devlet borçludur” değerlendirmesinde bulundu.
“IMF’YE BORCUMUZU ÖDEDİK SÖYLEMİ HİKAYEDİR”
IMF’ye borcun ödendiği söyleminin hikayeden ibaret olduğunu savunan Temizel, şöyle devam etti: "12 yıl önce 129 milyar dolar borç varken bugün borç 412 milyar dolardır. Borcun ödendiği tamamen hikayedir. Borçlanarak değil, kazanarak zenginleşmemiz gerekmektedir. Bunun da programı Cumhuriyet Halk Partisi’nde vardır. Bu durumda hukukun yeniden evrensel durumda olması önemlidir. Devletin maliye ve tarım bakanlıkları cezalandırıcı unsur olarak görülmemsi gereken bir rejime ihtiyaç vardır. Malezya dünyanın en borçlu ülkesi konumunda seyrediyor. Ama üretiyor ihraç ediyor onun krediler hep açık duruyor. Biz ne yaptık aldık krediyi betona yatırdık. Ev yaptık üretim yapmadık var olan üretimimizi güçlendirmedik. Onun için 1 Kasım seçimlerinde sizlerden destek istiyoruz.”
Ticaret Borsası ziyaretinden sonra Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisini ziyaret eden Zekeriya Temizel daha sonra Ziraat Odasını ziyaret etti.
Başkan Ahmet Kocaağa tarafından karşılanan Temizel, CHP’nin tarıma ve çiftçiye yönelik proje ve vaatlerini anlattı.
Temizel, “Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkeyi yeniden ayağa kaldırmak, üretimde ve ihracatta güçlü bir ülke yapmak istiyor. Samanı bile ithal eder hale gelen Türkiye’nin ithalat durumu ortadadır. Biz çiftçimizin sorununu biliyoruz. Hayvancımızın üreticisini biliyoruz. Çiftçimiz ve hayvancımızın girdileri çok yüksek durumda. Süt üreticisi önünü göremiyor yeme 15 günde bir zam gelirken süt fiyatları geriliyor. CHP olarak çiftçimizin kullanacağı mazotun litresini 1. 80 kuruştan vereceğiz. Gübre, yem gibi ürünleri kendimiz üreterek daha ucuza üreticimize mal edeceğiz. Bunlara benzer birçok daha bildirgemiz var. 1 Kasım’da desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!