Güncelleme Tarihi:
EGE Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ), ESBAŞ Gıda İşletmeleri'nde pişen yemeklerin hikayesini tedarikçi firmaların katılımı ile gerçekleşen "2. ESBAŞ’ta Ne Yediğimizi Biliyoruz" etkinliğinde katılımcılarla paylaştı.
ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler’in ev sahipliği yaptığı etkinliğe, Assan Foods, Balkan Süt ve Namet firmalarının yetkilileri de katılarak ürünleri ile ilgili sunum yaptı. Program Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Beslenme Bilim Dalı Bölümünden Prof. Dr. Sedef Nehir El’in “Sağlıklı Beslenme" konulu sunumu ile devam etti. Prof. Dr. El sunumunda yeterli ve dengeli beslenmeden bahsederken, beslenme ile ilgili doğru bilinen yanlışlara değindi ve doğru beslenmenin sağlık üzerine olan etkilerini örneklerle açıkladı. Sunumun ardından “Uzmanına Soralım" oturumunda ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler ile Gıda İşletmeleri Direktörü Ferhan Ceyhan’ın sorularını yanıtlayan El, katılımcıların beslenme konusunda merak ettiği soruları da cevapladı. Değişik tatlardan oluşan leziz ürün tadımlarının katılımcılarla buluştuğu ve canlı performans grubunun renk kattığı öğle yemeğinin ardından “Domates Salçasının Tarladan Sofraya Hikayesini" anlatmak üzere söz alan Assan Foods Pazarlama Müdürü Mutlu Tanberk ile Kalite Sistem Birim Yöneticisi Timuçin İçöz salça ile ilgili çok sayıda püf noktasını paylaştı. Domates salçası, ketçap, mayonez ve dünya mutfakları için çeşitli domates soslarından oluşan geniş ürün gamıyla faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini belirten yetkililer, saf ve temiz üretimi temel ilke olarak benimsediklerini, ürünlerinin hammaddesini oluşturan domateslerin genetiğiyle oynanmamış, hibrid tohumlardan, tarımın her aşaması kontrol edilerek yetiştirildiğini vurguladı. Oturumun ardından Balkan Süt, Kalite Müdürü Esen Elpe “Yoğurt Hakkında Bilinmeyenleri" anlattı. Hammaddeden raflara kadar insan sağlığını tehlikeye atmadan güvenli ürünler sunmak için çalıştıklarını belirten Elpe, sütün en doğal halini işleyerek sofralara doğallık kazandırdıklarını belirtti. “Et’te kalite ne demektir" konulu sunumu ile et hakkında önemli bilgileri katılımcılarla paylaşan Namet CEO’su Ferit Kiraz Türkiye’nin en büyük et tedarikçisi olarak faaliyet gösterdiklerini belirtti. Ürünlerini yüksek teknolojide, insan sağlığını ve kaliteyi her şeyin üstünden tutarak ürettiklerini ve el değmeden paketlediklerini belirten Kiraz, daha iyisini üretmek için kendileri ile yarıştıklarını belirtti.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF