Güncelleme Tarihi:
Özellikle 25-50 yaş arasında saç ekiminin daha çok yapıldığını belirten Pınar, “FUE yöntemiyle yapılan saç ekiminde donör alanı olarak adlandırılan ense ve yan kısımlardan tek tek toplanan greftler, problemli bölgelere tek tek ekilir. Uygulama lokal anestezi ile yapılır. 0.6-0.8 milimlik punch ile çıkarılan greftlerin yerinde neredeyse hiç kalmaz. Kesi ve dikiş olmadığı için buna bağlı izler de olmayacaktır. Uygun donör alanı varlığında, ihtiyaç halinde ertesi gün bile ikinci seans planlanabilir. Donör alanının yapısına göre alınabilecek greft sayısı değişecektir. Uygun şartlarda saçlar kısaltılmadan da ekim yapılabilir. Uygulama alanın büyüklüğüne göre 4-8 saat arası sürebilir. Ekimden 6 ay sonra saçların çıkmış olması beklenir” dedi.
DOKTOR TARAFINDAN UYGULANMALI
Saç ekiminin doktor tarafından yapılması gereken tıbbi bir uygulama olduğunu kaydeden Pınar, “Ekim yapılan klinik Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluş olmalıdır. Saç ekimi öncesi doktorunuz tarafından genel muayeneniz yapılır ve gerekli tahlilleriniz yaptırılır. Kullandığınız ilaçlar varsa hekiminize bilgi vermelisiniz. Saç ekiminden önceki hafta alkol alımından uzak durulmalıdır, alkol tüketimi lokal anestezi etkinliğini azaltabilir. Sigara tüketimini olabildiğince azaltmak lazım, sigara doku beslenmesini olumsuz etkileyeceğinden ekim başarısını azaltabilir” diye konuştu.
SAÇ EKİMİ SONRASINA DİKKAT
Saç ekimi başarısı için iyi bir takım çalışması gerektiğinin altını çizen Pınar, şöyle devam etti: “Uygulama sonrası hastanın uyumu ve dikkati önemlidir. İlk iki gün daha sakin ve dinlenerek geçirmesini tavsiye ediyoruz. İlk 4 hafta ekim yapılan bölgeyi travmadan korumak gerekir. Kafayı bir yere çarpmamak gerek, arabaya binerken dikkatli olunmalı, ilk bir ay top oynamamalı (profesyonel sporcuların uygulamasını tatil dönemine getirmeliyiz), ilk iki hafta ağır bir şeyler kaldırmamalı. İlk bir ay bere takılmamalı, hekiminizin önereceği şapka, bandana veya bone kullanabilirsiniz.”