Güncelleme Tarihi:
ENGELSİZMİR Kongre Başkanı Doç. Dr. Levent Köstem, 1-3 Kasım arasında düzenlenen ENGELSİZMİR Kongresi ve Fuarı kapsamındaki İş'le Buluşma Noktası'nda 80'in üzerinde firmanın boş kadrolar için engellilerle iş görüşmesi yaptığını açıkladı. Köstem, "Engellileri evden çıkarıp iş yaşamına sokarsak onlar mutlu olacaklar. 450 boş kadro var, uygun aday bulunursa kadrolar dolacak. 10 kişi bile alsalar kar" dedi.
ENGELSİZMİR Kongresi ve Fuarı'nın üçüncüsü, 'Engelsiz üretim modelleri ve istihdam' ana teması altında 1-3 Kasım tarihleri arasında fuarizmir'de gerçekleşti. Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Türkiye'den engelli çalışmalarıyla öncü olmuş isimlerin seminerlerde konuştuğu, atölye çalışmaları ve sergilerin yer aldığı, firma temsilcilerinin engelli bireylerle iş görüşmeleri gerçekleştirdiği Kongre ve Fuar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlendi.
Uluslararası ENGELSİZMİR Kongre Başkanı Doç. Dr. Levent Köstem, "Kongre artık üçüncü kez yapıldı. Bu kent ENGELSİZMİR Kongresi ve Fuarı'nı benimsedi. Engellilerle ilgili yeni yeni projeleri kabullenmeye başladı. Şimdiden gelecek kongrenin tarihini soruyorlar. İnşallah belediye bunu yeni kadrolarla götürmeye çalışır" dedi.
'10 KİŞİ BİLE ALSALAR KAR'
İŞKUR desteği ile yapılan İş'le Buluşma Noktası'nın önemine vurgu yapan Köstem, "80'in üzerinde firma engelli istihdamıyla ilgili görüşmeler yaptı. Bu çok önemli. Engellileri evden çıkarıp iş yaşamına sokarsak onlar mutlu olacaklar. Doğru yol budur. Bundan sonra daha da ilerleyeceğini düşünüyorum. Bu iş geri gitmez, ilerler. Buraya katılan ve iş görüşmesi gerçekleştiren firmaların 450 boş kadrosu varmış. Engelli bireyler iş görüşmesi yapmaya geldiler. Uygun aday bulunursa kadrolar dolacak. 10 kişi bile alsalar kar. Bu şirketlerde, kurumlarda bir gelenek olmalı" diye konuştu.
'SOSYAL KOOPERATİF ÜZERİNDE ÇALIŞMAK LAZIM'
Bir önceki kongre sonrasında ortaya çıkan Farkındalık Merkezi'nde iki yıl içinde 10 bin kişinin eğitim aldığını belirten Köstem, "Bu 10 bin kişiden yüzde 10'u bu işten etkilense, ilerde yönetici olsalar çok daha duyarlı olurlar. Eğitim bu işin birinci şartı. Kongreler bu şekilde sürmelidir. Yedi yıl önceki bazı kavramlar şimdi değişti. Sosyal kooperatifçilik denen bir şey ortaya çıktı. Bu işin kurtuluşu bence ama Türkiye'de yasal karşılığı yok. Yasaları yeni yeni çıkacak. Bunun üzerine çalışmak gerekli" dedi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAFLI