Endüstriyel gayrimenkulde uzmanlaşmak şart

Güncelleme Tarihi:

Endüstriyel gayrimenkulde uzmanlaşmak şart
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2022 03:34

ENDÜSTRİYEL gayrimenkul alanında profesyonel çözümler sunduklarını belirten 444 Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı’nın kurucularından Genel Müdür Bora Arslan, İzmir’deki bir çok ihtisas sanayi bölgesinde çalışma yaptıklarını belirtti. Bora Arslan, İzmir Serbest Bölgesi’nde (İZBAŞ) de kısa süre önce önemli bir satış gerçekleştirdiklerini ifade etti. Arslan, İZBAŞ’ta 5 bin 219 metrekarelik bir üretim tesisinin satış süreciyle ilgili şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

 

 

 

3 MİLYON $’LIK YATIRIM

“Gerek İZBAŞ’tan gerekse de Ankara’dan gerekli izinleri aldık. Ciddi müzakereler yaparak satış yolunda birçok süreçten geçtik. Burası 5 bin 219 metrekarelik bir üretim tesisi. Demir çelik sektöründe üretim gerçekleştirilecek. Toplam 3 milyon dolarlık yatırım yapılmasına aracılık ettik. Bir yıl içinde üretime geçmesi ve yurtdışına ihracat yapılması söz konusu. Toplamda 500 kişi istihdam edilecek. Hem İzmir hem de bölge ekonomisi için önemli katkı sağlayacak.”

NORMALDEN ÇOK FARKLI

Serbest bölgelerin sunduğu ekonomik birçok avantaj olduğunu kaydeden 444 Gayrimenkul Danışmanı Neşe Güleç ise serbest bölgelerdeki satış ve kiralamalar konusunda emlak firmalarının uzmanlaşması gerektiğine dikkat çekti. “Endüstriyel gayrimenkuller normal gayrimenkul satışlarından daha farklı oluyor” diyen Neşe Güleç, şu bilgileri aktardı:

Haberin Devamı

KATMA DEĞERLİ HİZMET

“Normal satışlarda tapudan randevu alıp gidip satışı gerçekleştirebiliyoruz. Burada ise Ankara’dan Ticaret Bakanlığı’ndan bir ‘faaliyet ruhsatı’ alınması gerekiyor. Bu sürecin ne şekilde yürütülebileceğini biliyoruz. Kemalpaşa OSB ve İzmir Serbest Bölgesi’nde de geçmişte satış deneyimlerimiz oldu. İzmir’de benzer şekilde gerek serbest bölge gerekse de sanayi alanlarında katma değerli hizmetler üretiyoruz. Serbest bölgelerde yüzde 100 kurumlar ve gelir vergisi istisnası var. Muhtasar ödemesi ve KDV muafiyeti var. Serbest kar transferi yapılıyor ve gümrük vergisi muafiyeti var. KKDF muafiyeti ve ucuz enerji kullanımı imkanı da buluyor. İhracatı düşünen firmalar için tavsiye ettiğimiz bir bölge. İzmir içerisinde bu özelliklere sahip farklı arsalarımız da bulunuyor. Bu alandaki deneyimlerimizle birlikte ekip olarak hızlı sonuçlar alıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!