Ekol Hastanesi’nde el mikrocerrahi ameliyatları yapılmaya başlandı

Güncelleme Tarihi:

Ekol Hastanesi’nde el mikrocerrahi ameliyatları yapılmaya başlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2024 05:25

Ekol Hastanesi Ortopedi, Travmatoloji ve Plastik Cerrahi klinikleri bünyesinde kurulan El ve Mikrocerrahi Merkezi, hasta kabulüne başladı. Alanında uzman ve deneyimli hekim kadrosu ve ileri sistem teknolojilerle hizmet verecek olan merkezde her türlü el yaralanmalarına, parmak ve organ kopmalarına yönelik tedaviler yapılabilecek.

Haberin Devamı

 

Sağlık alanında verdikleri hizmeti her geçen gün geliştirmeye devam ettiklerini belirten Ekol Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, “Son olarak özellikle iş kazaları ya da çeşitli travmalar sonucu oluşan el yaralanmaları, parmak ve organ kopmaları ameliyatlarının yapılabileceği El ve Mikrocerrahi Merkezi’ni hastalarımızın hizmetine sunduk. Merkezimizde dört Ortopedi, El ve Mikrocerrahi Uzmanı, dört Plastik Cerrahi Uzmanı bulunmaktadır” diye konuştu.

HANGİ HİZMETLER VERİLİYOR?

Ekol Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Akdemir ise Ekol Sağlık Grubu bünyesinde kurulan El ve Mikrocerrahi Merkezi’nde yapılan tedaviler hakkında şu bilgileri verdi: “Hastalarımızın önemli bir kısmını iş kazaları ve el yaralanmaları oluşturmaktadır. Merkezimize sıklıkla parmak ve organ kopmaları yaşayan hastalar gelmektedir. Burada mikrocerrahi yöntemleriyle parmağın yerine yeniden dikilmesi işlemi yapmaktayız. Ayrıca tendon dediğimiz parmağı hareket ettiren kas geliştirmeleri, sinir kopmaları, doğumsal bazı anomaliler, parmakta şekil bozuklukları, sinir sıkışmaları, sinir transferleri, tendon transferi gibi hem mikrocerrahi, hem el cerrahisi alanına giren ameliyatlar yapmaktayız. Aynı zamanda bazı kemiklerin kaynamaması ile ilgili mikrocerrahi yöntemler uygulanabilmektedir. Bazı kemik tümörlerinin tedavisinde mikrocerrahi yöntemleri başarı sağlamaktadır ve bu ameliyatlarda merkezimizde başarı ile yapılmaktadır.”

Haberin Devamı

UZUN SÜRELİ TEDAVİLER

El mikrocerrahi ameliyatlarının hem hasta hem hekim için uzun süreçli bir tedavi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Mehmet Akdemir, “Bu ameliyatların iyi ve tecrübeli bir ekip tarafından yapılması gerekmektedir. Burada hastalarımızın elimizden geldiğinde hem parmaklarının dikilmesi, kaynamamış el ve parmak kemik kırıklıklarını tekrardan iyileştirme, sinir ve tendon hasarlarını giderme anlamında alanında uzman ve deneyimli hekim, hemşire ve yardımcı sağlık personellerimizle hizmet vermekteyiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!