Ege’nin lezzetleri Serkan Şef’in ellerinde yeniden hayat buluyor

Güncelleme Tarihi:

Ege’nin lezzetleri Serkan Şef’in ellerinde yeniden hayat buluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2021 20:20

“GİA ile bir şef restoranı yaptık” diyen Sezer Dermenci, “Restoranın temel mottolarından biri deetrafımızda bulunan ürünleri kullanarak, bunları yalın pişirme tekniğiyle buluşturmamız” dedi.

Haberin Devamı

URLA’da faaliyet gösteren Ayşe Hanım Konağı bünyesinde bulunan GİA Restoran, Ege mutfağının eşsiz lezzetlerini misafirlerinin beğenisine sunuyor. Baş şef Serkan Anavatan’ın lezzetleri tek tek belirlediği mekan, Urla ve İzmir bölgesindeki ürünleri yalın pişirme teknikleri kullanarak servis ediyor.

KEMİK SUYUYLA SERVİS

İsmiyle uyumlu bir konsept ile müşterilerine hizmet veren Urla’nın yeni gözde mekanlarından olan GİA Restoran’da alakart menüde servis, fırından yeni çıkmış 3 çeşit ekmek, reduction tereyağı ile başlıyor. 8 çeşit ana yemeğin bulunduğu menüye ise soğuk başlangıçlar, sıcak başlangıçlar ve tatlılar eşlik ediyor. Ana yemeklerden en gözdesi ise 8 saat fırınlanan dana kaburga, kök sebze terin ve kemik suyuyla servis ediliyor. Tüm bu lezzetler baş şef Serkan Anavatan ve ekibi tarafından hazırlanıyor.

Haberin Devamı

EKMEK TAŞ FIRINDAN

Ayşe Hanım Konağı içerisinde kurulan GİA hakkında bilgiler veren Sezer Dermenci, “Biz bir şef restoranı yaptık. Restoranın temel mottolarından biri etrafımızda bulunan ürünleri kullanarak, bunları yalın pişirme teknikleriyle buluşturup misafirlerimize servis etmek. Menümüzdeki yemeklerin gramajları standart gramajlara yakın. Şarküteri ürünlerini şefimiz kendi yapıyor. Urla ve İzmir bölgesinden topladığımız ürünleri ve halden alabildiğimiz ürünleri kullanarak Ege mutfağı ağırlıklı bir menü hazırladık. Restoranımızın şefliğini ise Serkan Anavatan yapıyor. Kullandığımız şarküteri ürünlerini şefimiz kendi yapıyor. Ekmeğimizi kendi taş fırınımızda pişiriyoruz. Otelimiz çiftlik konseptinde olduğu için ördek, bıldırcın gibi ürünlerimiz de mevcut. Ayrıca menümüzde genelde Türkçe isimler kullanıyoruz” dedi.

Ege’nin lezzetleri Serkan Şef’in ellerinde yeniden hayat buluyor

ANADOLU SELÇUKLU MOTİFLERİ

OTELİN tasarımında baştan aşağı ahşaptan yararlandıklarını belirten Sezer Dermenci, “Tasarımda büyük bir emek ve işçilik var. Anadolu Selçuklu motifleriyle süsledik. Baştan sona ahşaptan yararlandık. Burada hazır bir ürün yok. Kapı, tavan merdiven her şey özel tasarım olarak imal edildi” diye konuştu.

Haberin Devamı

OLDUKÇA GENİŞ BİR MENÜ

SEZER Dermenci, menü hakkında şu bilgileri paylaştı: “Soğuk başlangıçlarda erikli mavi kuyruk karides, isli ördek pastırma, dilimlenmiş mevsim balığı. Sıcak başlangıçlarda ise ördek yuvalama, yerli bebek kalamar, kendi suyunda kabuklu buğulama Özbek tempura. Ana yemeklerde de ördek göğüs, odun ateşinde günün balığı, isli antrikot, açık ateşte bıldırcın ve özellikle 8 saat dana kaburga iddialı olduğumuz yemeklerimizdendir. Tatlı çeşitlerimizde popcorn lime, karabaş beyaz çikolata, çikolata deniz tuzu ve 0 şeker hurma çok beğenilmektedir.”

URLA SEVDALISI

“AYŞE Hanım Konağı cennetten bir yaşam alanı diye geçecek” diyen Sezer Dermenci, “Biz, Urla sevdalısı bir aileyiz. Amacımız misafirlerimize Ege’nin şirin beldesi Urla’da yeni anılar ve mutluluklar yaratacak unutulmaz bir tatil anısı bırakmak. Urla’nın huzurlu yaşamına ait ve mutluluğa açılan yemyeşil bahçesiyle Ayşe Hanım Konağı Butik Otel sizi tüm konukseverliğiyle karşılasın istedik. Ev ortamı sıcaklığı ile 5 yıldızlı otel imkanlarını birleştiren otelimiz size bütün senenin yorgunluğunu unutturup düşlediğiniz tatili yaşatacak. Her bir misafirin anıları ile süslenmiş bu otel, kapısından girdikten sonra bırakıp gidemeyeceğiniz bir çekim alanı yaratacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ege’nin lezzetleri Serkan Şef’in ellerinde yeniden hayat buluyor

URLA’da Sezer Dermenci tarafından hayata geçirilen ve annelerinin ismini verdikleri Ayşe Hanım Konağı Butik Otel, 5 bin metre kare alan içerisinde yer alıyor. Özenle çim döşenmiş zemininde, zeytin ve diğer meyve ağaçlarıyla butik otel, koşularını tamamlamış ve emekliye ayrılmış iki Arap atının bulunduğu bir de harasıyla dikkat çekiyor. Mekan, ayrıca çeşitli kümes hayvanlarıyla da konuklarını tüm yorgunluklarını atacağı huzurlu bir ortam sunuyor. OTELİN 10 normal, 1 de VİP (sultan) odadan oluştuğunu belirten Sezer Dermenci, şöyle devam etti: “Tüm odalarımızda 5 yıldızlı oteli aratmayacak konforda. Misafirlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak odalarımız konumuna göre deniz manzaralı, doğa manzaralı, balkonlu ve balkonsuz olarak değişebiliyor. Ayrıca bir tane de otelden tamamen bağımsız sultan odası diye tabir ettiğimiz VİP odamız bulunuyor. Bu odamızda da jakuzi, şömine ve bir bahçe yer alıyor.”

Haberin Devamı

AYŞE HANIM KONAĞI’NDA KONAKLAMA İMKANI

“ÇOCUKLARINIZ geniş bahçemizde özgürce koşup oynarken sizde keyifle yemeğinizi yiyebilirsiniz” diyen Sezer Dermenci, “GİA sımsıcak ve samimi bir alanda, güler yüzlü personeliyle sizleri ağırlamaya her daim hazırdır. Dilerseniz gecenin sonunda Ayşe Hanım Konağı’nda bulunan odalarımızda konaklayabilir ve yaşadınız keyfi uzatabilirsiniz” dedi.

Ege’nin lezzetleri Serkan Şef’in ellerinde yeniden hayat buluyor

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!