Egeli ihracatçılar 210 ülkeye ihracat yaptı

Güncelleme Tarihi:

Egeli ihracatçılar 210 ülkeye ihracat yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 12:32

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Ege Bölgesi'nden yapılan ihracatla birlikte ihracat yapılan ülke sayısında da artış yaşandığı belirtildi. Bölgeden 2013 yılında 208 ülkeye ürün gönderen ihracatçılar, 2014 yılında bu sayıyı 210’a çıkardı.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden (EİB) yapılan açıklamada birlik kanalıyla 2014 yılında 210 ülkeye 12 milyar 236 milyon dolarlık ihracat yapıldığı, ihracatta Almanya, ABD ve İngiltere'nin lider ülkeler olduğu belirtildi.

Tunus'un yüzde 60 ile ihracatını en fazla artıran şirket olduğunun bildirildiği açıklamada ihracatın gerilediği önemli pazarlar ise Çin, Irak, Suudi Arabistan, Brezilya ve Libya olarak sıralandı.

Açıklamada Egeli ihracatçıların Togo, Mauritus, Sierra Leone, Guam, Surinam, Burkina Faso, Mayotte, Brunei, Bermuda, Gine-Bissau, Aruba, Makao, Fiji gibi az tanınan ülkelere de ihracat yaptığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, pazar çeşitliliğini arttırmanın çok önemli bir husus olduğunu, bu amaçla dünyadaki tüm ülkeleri hedef pazar olarak gördüklerini ve çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!