Ege mutfağına Montreal'den dokunuş

Güncelleme Tarihi:

Ege mutfağına Montrealden dokunuş
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 11:50

Ege mutfağına Montreal'den dokunuş

Haberin Devamı

İZMİR mutfağı, Dünya Gurme Şehirler Birliği (Reseau Delice) üyesi Montreal kentinin 375. kuruluş yıldönümünde, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nce tanıtıldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş'ın, 2015 yılında Lyon Kenti'nde bulunan Delice Ağı'nın toplantısına katılarak kentin birliğe üye olmasını sağlamasının ardından İzmir'in lezzetleri dünyaya yayılmaya devam ediyor. Yarattığı restoran markası ve sıra dışı menüleriyle dikkat çeken İEÜ mezunu, şef Kemal Demirasal yönetiminde yapılan İzmir'e özgü yerel lezzetler, Meksika'dan Güney Afrika'ya dek farklı kentlerden gelen 50 şefin yer aldığı Montreal'in kuruluş yıldönümünde sunuldu.
Şef Demirasal, Montreal'da Türk mutfağına karşı büyük bir ilginin olduğunu belirterek, ülke mutfak kültürünü küresel dünyaya tanıtma amacı taşıdıklarını söyledi. Türk mutfağının oryantalist bir yapısı olduğunu 'alakart mutfak' anlayışının yeni benimsenmeye başladığını aktaran Şef Demirasal, "Menümüzde karnabahar çorbası, sütte balık ve kuzu tandır sunduk. Keçi sütlü sütlaç tatlısıyla final sunumunu tamamladık. Bir şef olarak, Türk mutfağının, modern sunumla dünyada hak ettiği takdiri topladığını görmenin mutluluğunu yaşadım. Kişiye özel servis anlayışı mutfağımızda yerleşmeye başladı. Mutfağımızı bu tür etkinliklerle küresel dünyadaki insanın anlayabileceği çağdaş bir hale getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!