Dünya Biyoçeşitlilik Günü Alaçatı Sulak Alanı’nda kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Dünya Biyoçeşitlilik Günü Alaçatı Sulak Alanı’nda kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2023 16:29

Çocuk kitabı yazarı Defne Ongun Müminoğlu, Birds of Alaçatı Platformu kurucusu Serap Yurdaer Erboy ve öğrenciler, araç kullanmadan hazırladıkları doğa temalı pankartlarla yürüyerek Dünya Biyoçeşitlilik Gününe dikkat çekmek üzere Alaçatı Sulak Alanı’nda buluştu.

Haberin Devamı

 

Çocuk kitabı yazarı Defne Ongun Müminoğlu ve Birds of Alaçatı Platformu kurucusu Serap Yurdaer Erboy, 22 Mayıs Dünya Biyoçeşitlilik Günü için çok özel bir çalışma gerçekleştirdi. Biyoçeşitliliğin anlamını ve önemini çocuklara göstermek için Alaçatı Sulak Alanı’nda bir araya gelen Müminoğlu ve Erboy “Merhaba! Ben Uzunbacak” çocuk kitabının proje ortakları olarak sulak alanı anlattılar.

Dünya Biyoçeşitlilik Günü Alaçatı Sulak Alanı’nda kutlandı

 

26 Mayıs günü gerçekleşen etkinlikte, 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu öğrencileri, karbon ayak izini artırmamak amacıyla araç kullanmadan hazırladıkları doğa temalı pankartlarla sulak alana yürüdüler. Alana vardıklarında öncelikle biyoçeşitliliğin ne içerdiği ve ne anlama geldiği hem uygulamalı hem de kitap üzerinden anlatıldı. Kuş gözlemi yapıldıktan sonra çocuklara birkaç malzeme dağıtıldı ve sanatçı Görkem Şengüler çocukların kendi biyoçeşitliliğini tasarlamalarına yardımcı oldu.

 

Haberin Devamı

Aktivite sonrası isme özel olarak “Merhaba! Ben Uzunbacak” kitapları imzalandı ve etkinlik çocukların okullarına geri yürümesiyle son buldu. Çocukların o gün yaptıkları resimler bir sergide tüm sanat severlerle buluşturulacak.

 

Etkinliğe farklı şekillerde destek veren yerel kurum ve kişiler ise Altın Yunus Oteli, Alaçatı Zeytin Konak Oteli, Alavya Oteli, Alaçatı Zeytin Tarla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına katılan Sayın Ali Can, Görkem Şengüler ve Gül Gümüş oldu. Etkinliğin devamı olarak ayrıca ertesi gün (27 Mayıs) Be Water Coffee&Bookstore ev sahipliğinde, biyoçeşitlilik konusunda Çeşme’deki tüm çocukların ve ailelerinin davetli olduğu kitap okuma günü gerçekleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!