Dudaklarda kalıcı dolgunluk: Liplift

Güncelleme Tarihi:

Dudaklarda kalıcı dolgunluk: Liplift
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2021 17:18

KADINLARIN gündeminde güzellik ve estetiğin her zaman ilk sıralarda yer aldığını belirten Özel Ege Şehir Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oben Karakuş, “Yüze bakıldığında burun için ‘yüzün beyni’ diyebiliyorsak, dudaklar için de ‘yüzün kalbi’ demek mümkün. Zira daha genç ve çekici görünümü belirlemede dudakların rolü büyük. Ve dudakların dolgunluğu kadar, burun ile olan ilişkisi ve mesafesi de oldukça önemli” dedi.

Haberin Devamı

Kimi zaman genetik yapı nedeniyle veya yılların etkisiyle üst dudağın içe dönmeye ve hafiften sarkmaya başlamasıyla olması gerekenden daha ince görünebildiğini kaydeden Karakuş, “Bu gibi durumlarda isteğe göre yaptığımız sık uygulama, dudak dolgusu diyebiliriz. Kaybolan volümü tekrar sağlamak adına serbest hyalüronik asit içeren dolgular yardımıyla dudaklara ve dudak çevresine tekrar belirgin bir görünüm sağlayarak, gençlik elde etmek mümkün. Elbette ki her dudağın ihtiyacı olan dolgu miktarı ve türü farklı. Dolayısıyla sadece anatomiye hakim uzman hekimlerce, uygun dozda ve uygun bölgeye yeteri kadar dolgu uygulayarak optimum sonuca ulaşabiliyoruz. Öte yandan uygulanan dudak dolgusunun ortalama 6-12 ay süreceğini bilmek ve buna göre planlama yapmak önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı

KİMLER İHTİYAÇ DUYAR?

Bazı kadınlarda sadece üst dudakta incelik değil, eş zamanlı olarak burun-dudak mesafesinde de yapısal olarak veya yaşa bağlı artış olabildiğini ifade eden Karakuş, kısa burun-dudak mesafesinin kişiyi her zaman daha genç ve çekici gösterirken, tam tersi olarak uzamış mesafenin daha yaşlı ve yorgun gösterdiğini söyledi. Dudak-burun mesafesi uzun olan, üst dudak kırmızı bölgesi hacmi dar, dudak köşeleri hafif çeneye dönmüş, dudak dolgusunun aşırılığından çekinen, kalıcı ve doğal sonuç peşinde olan kişiler için son dönemin popüler operasyonun liplift (dudak kaldırma) olduğunu vurgulayan Karakuş, lokal veya hafif sedasyonla yapılabileceği gibi, başka bir ameliyat esnasında plana alınabilen ve yaklaşık 40-45 dakika süren operasyon hakkında şu bilgileri verdi:

İYİLEŞME SÜRESİ KISA

“Aynı gün taburcu olmak, operasyon sonrası yeme-içme, konuşma ve gülme gibi ağız hareketlerinde problem yaşanmaması büyük bir avantaj sağlarken, dudak kaldırma operasyonu aynı zamanda iyileşme süresinin çok kısa olduğu, birinci hafta itibariyle dikişlerin alınmasını takiben sadece iz sürecini takip ettiğimiz bir operasyon.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!